Οι ανάγκες σε αίμα και η προσφορά στον συνάνθρωπο δεν κάνουν διακοπές!

Με τα αποθέματα των νοσοκομείων σε αίμα να βρίσκονται σε δραματικά επίπεδα και τα τμήματα Αιμοδοσίας να αγωνιούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε αίμα νεφροπαθών, καρκινοπαθών, ασθενών που χρήζουν μετάγγισης και παράλληλα να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα περιστατικά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καλεί σε μία ακόμη, έκτακτη αυτή τη φορά, αιμοδοσία στο τέλος του καλοκαιριού για να ενισχύσει τις αντοχές του ΕΣΥ.

Η έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία του καλοκαιριού θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Αυγούστου από τις 9 το πρωί έως τις 8 βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη) και στο δημαρχείο Συκεών (Ι.Μιχαήλ και Στρ.Σαράφη 1, Συκιές) σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοληψίας των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου. Πρόκειται για τη δεύτερη καλοκαιρινή αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών μετά την επιτυχημένη εβδομάδα αιμοδοσίας του Ιουνίου.

Οι ανάγκες για αίμα το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζονται λόγω και των τροχαίων ατυχημάτων που παρουσιάζουν αύξηση ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, με τη χώρα μας δυστυχώς να βρίσκεται χαμηλά σε ό, τι αφορά την κουλτούρα αιμοδοσίας.

Για να ανατραπεί αυτή η πραγματικότητα και για να διευκολύνει το εθνικό σύστημα υγείας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και οι κοινωνικές του υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει εδώ και τρεις δεκαετίες μία ισχυρή βάση, τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος αποτελούμενη από χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες που σε κάθε κάλεσμα του δήμου δίνουν το αίμα τους παράλληλα με ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

«Η προσφορά που γίνεται συνήθεια»

Με σύνθημα «η προσφορά που γίνεται συνήθεια» προτρέπουμε παλιούς και νέους εθελοντές να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή», αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή τη διεξαγωγή της έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας του Αυγούστου.

Υπενθυμίζει ακόμα την αξία της συγκέντρωσης βλαστοκυττάρων σημειώνοντας ότι «ο δήμος μας ενημερώνει συστηματικά τις εγκύους για τις δυνατότητες δωρεάς ομφαλικών βλαστοκυττάρων».

Σταθερή επιδίωξη τόσο για το δήμαρχο όσο και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη, αποτελεί η αύξηση του αριθμού των νέων εθελοντών αιμοδοτών και η καλλιέργεια και ενίσχυση της διάθεσης προσφοράς στον συνάνθρωπο. Και οι δύο απευθύνουν από κοινού κάλεσμα συμμετοχής και εγρήγορσης ώστε να δώσουν στην αιμοδοσία του Αυγούστου το «παρών» ακόμη περισσότεροι εθελοντές.

Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Όπως κάθε φορά, στη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, αντιβηχικά και άλλα, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πηγή: thessnews.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial