Ανίτα Αλβαρες: Παραλίγο τραγωδία στην πισίνα – Λιποθύμησε και βυθίστηκε αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Η Ανίτα Αλβαρες αφού τελείωσε το πρόγραμμά της, λιποθύμησε και άρχισε να βυθίζεται στο νερό – «Δεν ανέπνεε για τουλάχιστον δύο λεπτά επειδή οι πνεύμονές της ήταν γεμάτοι νερό» είπε η προπονήτριά της

Ανίτα Αλβαρες: Παραλίγο τραγωδία στην πισίνα - Λιποθύμησε και βυθίστηκε αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Απίστευτες σκηνές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του υγρού στίβου της Βουδαπέστης καθώς αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης λιποθύμησε και βυθίστηκε μέσα στην πισίνα. Η 25χρονη Αμερικανίδα Ανίτα Αλβαρες αφού ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο νερό και άρχισε να βυθίζεται. Αμεσα η προπονήτριά της και ένα ακόμη άτομο από τους διοργανωτές βούτηξαν στο νερό για να την βγάλουν έξω.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονταν στο σημείο τις παράσχεσαν τις πρώτες βοήθειες με την κολυμβήτρια να διακομίζεται άμεσα στο νοσοκομείο. Οπως ενημέρωσε η προπονήτριά της, Αντρεα Φουέντες «δεν ανέπνεε για τουλάχιστον δύο λεπτά επειδή οι πνεύμονές της ήταν γεμάτοι νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε καλό μέρος, έκανε εμετό, έβηχε και αυτό ήταν, αλλά ήταν τρόμος. Προσπάθησα να την ξυπνήσω χτυπώντας της και ανοίγοντας το σαγόνι της».

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κολυμβήτριά της περνά παρόμοια κατάσταση. «Σε άλλη περίπτωση χρειάστηκε επίσης να τη βοηθήσω, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρό». Ευτυχώς, «οι γιατροί επιμένουν ότι όλα είναι καλά. Αύριο (σήμερα) θα κοιμάται όλη μέρα και μετά έχει τον τελικό της ομάδας. Θέλει να κολυμπήσει και να φύγει από τη Βουδαπέστη με το κεφάλι ψηλά. Όλοι την επευφημούν». Ο επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής απέδωσε τη λιποθυμία στο άγχος και την πίεση.

Πηγή: reader.gr