Μαραντόνα: Καθαρός ο οργανισμός του από ναρκωτικά και αλκοόλ σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις – Τα αίτια του θανάτου

Τις συνθήκες θανάτου φωτίζουν οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ντιέγκο Μαραντόνα στο πλαίσιο της έρευνας για να διαπιστωθεί  εάν υπήρχε κάποιο είδος κακής πρακτικής και αντιμετώπισης σχετικά με την υγεία του.

Συγκεκριμένα σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί και ακουστεί, σύμφωνα με τα  ευρήματα στο σώμα του Αργεντινού «θεού» της μπάλας δεν υπήρχαν ούτε παράνομες ναρκωτικές ουσίες, ούτε αλκοόλ.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ισπανικής  Marca υπήρχε παρουσία διαφόρων φαρμάκων για τη θεραπεία της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Το Γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, υπεύθυνου για την έρευνα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Μαραντόνα , ο οποίος πέθανε στις 25 Νοεμβρίου λόγω καρδιακής προσβολής, προχώρησε σε ανακοινώσεις, αφού έλαβε τις τοξικολογικές μελέτες και την ιστοπαθολογική μελέτη του πτώματος.

Συγκεκριμένα, το δείγμα αίματος που αναλύθηκε δείχνει ότι στο σώμα του υπήρχε η παρουσία ουσιών που εμπεριέχονται σε αντικαταθλιπτικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Παράλληλα, στο δείγμα ούρων εντοπίστηκαν  ουσίες από φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωτικά και άλλα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της εξάρτησης από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, αλλά και την αντιμετώπιση της ναυτίας.

Σε μια άλλη ανάλυση, βρέθηκε επίσης η παρουσία ουσίας, που χρησιμοποιείται για την θεραπεία προβλημάτων στο στομάχι.

Όσον αφορά την ιστοπαθολογική εικόνα, η έκθεση υποδεικνύει ότι ο Μαραντόνα έπασχε από κίρρωση του ήπατος, οξεία νεφρική νόσο, μυοκαρδιοϊώδωση, υποενδοκαρδιακή ίνωση, οξεία ισχαιμία, καθώς και μη αποφρακτική ασβεστοποιημένη στεφανιαία αθηρομάτωση και χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr