Δεκάδες μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα πίεζαν τους καταληψίες να ανοίξουν το σχολείο για να λειτουργήσει κανονικά και όχι με τηλεκπαίδευση.

Ένταση επικράτησε μεταξύ μαθητών έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου μερίδα μαθητών απέκλεισε την είσοδο στο σχολείο πραγματοποιώντας κατάληψη ενάντια στη διεξαγωγή των self test.

Δεκάδες μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα πίεζαν τους καταληψίες να ανοίξουν το σχολείο για να λειτουργήσει κανονικά και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως αποφάσισε ο διευθυντής του σχολείου, ως μία ύστατη λύση για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να μη χαθεί το μάθημα.

Σε μία στιγμή η κατάσταση εκτραχύνθηκε, με μαθητές να πιάνονται κανονικά στα χέρια. Γονείς που ενημερώθηκαν πως το σχολείο τελεί υπό κατάληψη έσπευσαν έξω από το κτήριο, αντιδρώντας στην κίνηση των λίγων μαθητών, που υποκινούμενοι από γονείς και από αυτοαποκαλούμενους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» τόνιζαν πως είναι «αντισυνταγματικό» να σε υποχρεώνουν να κάνεις ιατρική πράξη, εννοώντας το self test.

Μακρή για κατάληψη στον Εύοσμο: 6 μαθητές ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία

Τελικά επικράτησε η λογική και η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών που ήθελε να κάνει μάθημα έσπασε την κατάληψη και αυτή την ώρα μπαίνουν στον αύλειο χώρο. Όπως αποφασίστηκε λίγο αργότερα, το μάθημα σήμερα θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ αύριο οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο.

Στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου ήρθε νωρίτερα και ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ευόσμου – Κορδελιού Σωκράτης Νικολαΐδης λέγοντας ότι σωστά έπραξε από εχθές ο διευθυντής του σχολείου καθώς εφάρμοσε την προβλεπόμενη νομοθεσία για τα self test. «Δεν μπορεί αυτή η διαδικασία να εφαρμόζεται αποσπασματικά» τόνισε και είπε πως το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει κανονικά.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial