Ανακαλούνται άδειες και στον ΟΑΣΘ – Περισσότερα δρομολόγια από Δευτέρα

Ανακαλούνται άδειες και στον ΟΑΣΘ, λόγω κορωνοϊού. Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου πρόκειται να αυξηθούν τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια να πάψουν τα οχήματα του Οργανισμού να αποτελούν υγειονομικές βόμβες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεν ανέφερε τον ΟΑΣΘ, ωστόσο μιλώντας στο thestival.gr, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας είπε ότι «προφανώς το μέτρο αυτό αφορά και τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» και θα τεθεί σε εφαρμογή από Δευτέρα.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα στην ΕΡΤ, ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η διασπορά του ιού προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό σχεδιάζεται η άμεση πύκνωση των δρομολογίων, ενώ προς το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει ήδη η ανάκληση των θερινών αδειών των εργαζομένων.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Πηγή: thestival.gr