«Ασθενής μηδέν» σύμφωνα με την υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας είναι μία νοσηλεύτρια, η οποία παραμένει εντελώς ασυμπτωματική

Για τα κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο της Γλυφάδας αλλά και την ανησυχία που υπάρχει στην περιοχή μίλησαν σε πρωινή τους συνέντευξη τη Δευτέρα (19/10) ο αντιδήμαρχος καθαριότητας αλλά και η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Γλυφάδας, κ. Ακρίβος οι έλεγχοι και οι απολυμάνσεις εντός και εκτός του γηροκομείου μετά τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού, που έγιναν γνωστά το βράδυ της Παρασκευής, συνεχίζονται.

Τα έως τώρα κρούσματα ανέρχονται σε 14. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις εργαζόμενους και 11 τρόφιμους, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η πύλη του γηροκομείου έχει σφραγιστεί και πραγματοποιείται απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ακριβός ο δήμος ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου από τα Μέσα Ενημέρωσης και όχι από τους υπευθύνους του γηροκομείου, όπως θα έπρεπε.

Η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας, από την πλευρά της τόνισε ότι η «ασθενής μηδέν» είναι μία νοσηλεύτρια, η οποία παραμένει εντελώς ασυμπτωματική.

Επίσης ανέφερε πως «η δύναμη του γηροκομείου είναι 39 άτομα» και πως το πρώτο κρούσμα διαπιστώθηκε σε τυχαίο έλεγχο του ΕΟΔΥ στις 8 Οκτωβρίου ενώ στα επόμενα τεστ τα κρούσματα αυξήθηκαν.

«Η μάσκα έχει γίνει πλέον εξάρτημα σε εμάς και δεν αφαιρείται ποτέ» είπε και εξήγησε «ερχόμαστε σε συνεχή επαφή με όσους βρίσκονται στον οίκο ευγηρίας».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial