Απεργία – Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Μαζικές συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών σωματείων και πολιτών κατέκλυσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αντίθεσή τους, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Μέλη του ΠΑΜΕ, εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πορεία διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ η πορεία τους κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχε τη μεγαλύτερη απήχηση από κάθε άλλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πίσω από το πανό του ΠΑΜΕ ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε στους 6.000 εργαζομένους.

Παράλληλα, μέλη της εξωκοινοβουλευτική αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστερών οργανώσεων και συνδικάτων, αλλά εξίσου φοιτητές και αντιεξουσιαστές, διαμαρτυρήθηκαν στην πορεία που έλαβε μέρος, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Η πορεία τους άρχισε από το μνημείο της Καμάρας και κατευθύνθηκε προς τα δυτικά επί της οδού Εγνατία.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και από μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, τα μέλη διαμαρτυρήθηκαν κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Η πορεία τους ξεκίνησε από την οδό Αγίου Δημητρίου και κατέληξε στο ΥΜΑΘ, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης ανέφερε τα εξής σε δήλωση: “συγκεντρωθήκαμε εδώ στη Θεσσαλονίκη που έχει μεγάλη ιστορία στον εργατικό αγώνα για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και να απαιτήσουμε την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού”.

Πηγή: thestival.gr