«Ασπίδα» σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς από τους αρνητές – Αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Παρέμβαση στον νέο ποινικό κώδικα, για την αποφυγή αυτοφώρου εκπαιδευτικών και γιατρών που διώκονται από αρνητές του εμβολιασμού επειδή εφαρμόσουν το νόμο, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις περιπτώσεις αυτές. Διατηρείται πρακτικά δηλαδή το δικαίωμα υποβολής μήνυσης. Αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να “σύρει” κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο αυτόφωρο.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα και σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο διαδίκτυο διακινείται ακόμα και υπόδειγμα της μήνυσης για να διευκολύνει τους γονείς – αρνητές στο πώς θα την υποβάλλουν. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΑΝΤ1, το εν λόγω site έχουν επισκεφθεί περίπου 372.000 χρήστες. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα όσοι θέλουν να «κατεβάσουν» το υπόδειγμα της μήνυσης. Γίνεται και αναφορά σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν αυτές τις υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (21/9), ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ζήτησε με υπόμνημα του την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων πρωτοδικών και εφετών όλης της επικράτειας σε αυτού του είδους τις υποθέσεις. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί καλούνται να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι εν λόγω ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Επίσης, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητά η παρέμβαση των εισαγγελικών λειτουργών να είναι συνεχής. Με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: thestival.gr