Σύσκεψη της ομάδας Αγγελούδη με υπηρεσιακά στελέχη – Στα χέρια του Πρόδρομου Νικηφορίδη η αντιδημαρχία Πρασίνου και Δημόσιου Χώρου

Με φόντο τις κοπές δέντρων στον δήμο Θεσσαλονίκης, τους προηγούμενους μήνες, οι οποίες προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων, η διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη θα κληθεί από την 1η Ιανουαρίου να αναζητήσει τρόπους για να αυξηθεί το πράσινο στην πόλη. Το βάρος αυτό θα σηκώσει ο αρχιτέκτονας και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο μιας νέας αντιδημαρχίας, «Πρασίνου και Δημόσιου Χώρου».

Για το θέμα η ομάδα Αγγελούδη πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα σύσκεψη με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Πρασίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελούδης ζήτησε από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης εξηγήσεις για τις κοπές των δέντρων που έγιναν, αλλά και αναλυτικότερη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί τώρα, για τις δενδροδόχους και τα σημεία που μπορούν να γίνουν νέες φυτεύσεις.

Ήδη πάντως ο κ. Νικηφορίδης έχει πιάσει δουλειά και έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για το πώς μπορεί να αυξηθεί το πράσινο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος πραγματοποιώντας επισκέψεις στην πόλη, έχει αρχίσει να καταγράφει τα σημεία, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις κοινότητες, που μπορεί να γίνουν νέες φυτεύσεις. Εξάλλου, η φύτευση πολλών νέων δέντρων ήταν και μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων της παράταξης Αγγελούδη.

Στόχος της νέας διοίκησης είναι να φυτευτούν αρκετές δεκάδες δέντρα πριν από την καλοκαιρινή περίοδο κυρίως στις άδειες δενδροδόχους, αν και όπως έχει διαπιστωθεί από την ομάδα του νέου δημάρχου, το φυτώριο του δήμου υπολειτουργεί. Αυτό πάντως που ξεκαθαρίζεται από τον κ. Νικηφορίδη είναι ότι δεν πρόκειται να κοπούν δέντρα χωρίς έλεγχο, παρά μόνο μετά από αξιολόγηση. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και ένα μητρώο δέντρων ώστε να υπάρχει αναλυτική εικόνα για την κατάστασή τους.

Πηγή: newsit.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial