Κάτω από το 4% βρίσκεται ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας.

Η εικόνα της Ελλάδας είναι βελτιωμένη αναφορικά με τη διασπορά του κορωνοϊού, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε το ευρωπαϊκό CDC για τις 14 ημέρες που προηγήθηκαν της 7ης Ιανουαρίου.

Την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ένωσης βρίσκεται στο «κόκκινο», η Ελλάδα στην πλειοψηφία της είναι «κίτρινη» στην καταγραφή του αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, η οποία σε συνδυασμό με το ποσοστό των θετικών τεστ, αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Όπως διακρίνεται στον παρακάτω χάρτη, η κατάσταση είναι αρκετά καλύτερη («πράσινο») σε Ήπειρο, Κρήτη και σε νησιά του Αιγαίου, ενώ «προβληματικές» («κόκκινες») παραμένουν Θράκη και δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ένωσης βρίσκονται στο «κόκκινο», η κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί και στον δείκτη θετικότητας (κρούσματα / αριθμός τεστ), που έχει πέσει κάτω από το 4%, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κοινοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη από τον ευρωπαϊκό οργανισμό και αφορούν στην προηγούμενη εβδομάδα.

Κάτω από το 4% βρισκόταν ο δείκτης θετικότητας και στην προηγούμενη αναφορά του ECDC, στις 25 Δεκεμβρίου, στοιχείο που δείχνει πως η κατάσταση στη χώρα. έστω και αργά, εξομαλύνεται.  

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, 391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ενώ καταγράφηκαν και 47 νέοι θανάτοι, φθάνοντας τους 5.146 θανάτους συνολικά στη χώρα

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial