ΕΙΚΟΝΕΣ: Σκουπιδότοπος η Αρχαία Αγορά, οργή κατοίκων για τα βραδινά υπαίθρια πάρτι

Αριστερά στη φωτογραφία η κατάσταση που επικρατούσε το βράδυ της Πέμπτης στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης και δεξιά η εικόνα που αντίκριζε κανείς περνώντας από το σημείο νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Παρά το άνοιγμα της εστίασης και ασχέτως με το γεγονός ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 23:00, νεαροί εξακολουθούν να συγκεντρώνονται από νωρίς έως αργά το βράδυ στη γύρω περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας ζουν τον τελευταίο χρόνο έναν καθημερινό εφιάλτη.

«Για εμάς η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να ξεκινάει από τις 21:00. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε μετά. Δεν αισθανόμαστε ασφαλείς και η Αστυνομία είναι απούσα εδώ και μήνες» αναφέρει κάτοικος της περιοχής στην Parallaxi.

Η χρήση ουσιών και η κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ δίνουν τη θέση τους το επόμενο πρωί στις ακαθαρσίες, τις άσχημες μυρωδιές, τα πεταμένα μπουκάλια και τα παρατημένα πλαστικά ποτήρια με κοκτέιλ στους «ουρανούς» των αυτοκινήτων.

«Αυτή είναι η καθημερινότητα μας τους τελευταίους μήνες. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Φτάνουμε το πρωί για να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας και ερχόμαστε αντιμέτωποι με άσχημες εικόνες, μυρωδιές και πεταμένα σκουπίδια από εδώ και από εκεί. Κάθε πρωί υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης τα μαζεύουν, αλλά το επόμενο πρωί η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια, αφού κάθε βράδυ έχουμε τα ίδια και τα ίδια» επισημαίνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής στην Parallaxi.

Εξοργισμένοι πλέον οι κάτοικοι ζητούν από τις τοπικές αρχές και την αστυνομία να πάρουν μέτρα για να τους προστατέψουν.

«Όταν φτάσαμε σε απελπιστικό σημείο τον περασμένο Οκτώβριο πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, δημοσιοποιήσαμε το πρόβλημα και η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ έβαλε μία τάξη στο χάος που υπήρχε. Από τότε μας έχουν αφήσει στο έλεος μας. Ας έρθουν να ζήσουν αυτοί εδώ για ένα βράδυ και ας προσπαθήσουν το επόμενο πρωί να βγουν από την πόρτα της οικοδομής χωρίς να πατήσουν πάνω στους εμετούς που είναι γεμάτα τα πεζοδρόμια» σημειώνει κάτοικος.

ΠΗΓΗ: parallaximag.gr