ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέτσας: Ανακοινώσεις σήμερα για το lockdown και τα καφέ – μπαρ

Βρέθηκε λύση για το πρόβλημα με τον ΚΑΔ και θα ανοίξουν κανονικά τα καφέ – μπαρ, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα

Τελικές ανακοινώσεις για την άρση του lockdown και το άνοιγμα της εστίασης, στις 3 Μαΐου, θα γίνουν σήμερα κατόπιν της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολογών, όπως ανακοίνωσε με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε από χθες το TyposThes, αναφέροντας πως έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον ΚΑΔ των καφέ – μπαρ. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις εν ισχύ επίσημες ανακοινώσεις, αυτή τη στιγμή τα καφέ – μπαρ δεν περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει με τις νεότερες ανακοινώσεις σήμερα και την ΚΥΑ που θα εκδοθεί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για το ζήτημα ο Στέλιος Πέτσας: «Ο κωδικός θα προβλεφθεί τελικά και θα είναι στους ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν (…) έχει βρεθεί λύση και θα αποτυπωθεί σήμερα».

Παράλληλα, σήμερα οι ανακοινώσεις θα αφορούν δύο ακόμη ζητήματα, την αποστολή SMS και τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως το SMS είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργηθεί, ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία κατάργησης. 

Άλλωστε, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως από την Δευτέρα του Πάσχα η εστίαση θα λειτουργήσει χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις. Έκανε επίσης σαφές ότι, «δεν χρειάζεται η αποστολή sms για την εστίαση» και εξήγησε, αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 23:00 ότι, «23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν», καλώντας τους πολίτες να υπολογίζουν το χρόνο τους ώστε στις 23:00 να έχουν φτάσει στα σπίτια τους.

«Όλο το σύστημα των sms είναι υπό αναμόρφωση, να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις», σημείωσε σχετικά και είπε πως «στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι, «τη Δευτέρα θα είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν». Το ίδιο είπε και για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και το λιανεμπόριο χωρίς την αποστολή sms, ότι δηλαδή «το θέμα είναι υπό αναμόρφωση», ζητώντας υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις.

Όσο αφορά στο θέμα των γυμναστηρίων επεσήμανε ότι, πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπορά, θα το περιμένουμε από τους επιστήμονες, που αυτήν τη στιγμή έχουν το νου της στο άνοιγμα της Δευτέρας».

Ερωτηθείς αν  με το άνοιγμα του Τουρισμού θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μετακινήσεων, έκανε παράκληση να «δούμε» την επόμενη εβδομάδα που είναι «ένα βήμα». «Είναι μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει η Ελλάδα ότι είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: typosthes.gr