Έκτακτο βοήθημα Χριστουγέννων: Αυτοί θα το πάρουν – Ανακοινώσεις Βρούτση – Σταϊκούρα

Ανακοινώσεις για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και για της πρόσφατης εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη (19/11), ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Οι δηλώσεις των δύο υπουργών θα γίνουν στις 9.30 το πρωί.

Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο επίδομα…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έκτακτο επίδομα θα δοθεί στοχευμένα τα Χριστούγεννα. Δεν πρόκειται για νέο πακέτο μέτρων στήριξης, αλλά για παροχή που θα λάβουν πολίτες που λόγω πανδημίας βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της πανδημίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το έκτακτο βοήθημα θα το λάβουν, σχεδόν 400.000 δικαιούχοι ή πάνω από 200.000 νοικοκυριά και θα χρησιμοποιηθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, στο επίκεντρο της έκτακτης ενίσχυσης θα βρεθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν μέτρα και για τους συνταξιούχους με πολύ χαμηλές αποδοχές.

Στους πολίτες που ενδεχομένως να τύχουν κρατικής στήριξης περιλαμβάνονται και οι επαγγελματίες. Οι περισσότεροι αναμένεται να στηριχθούν μέσα από την καταβολή της επιτρεπτέας προκαταβολής 4, ωστόσο αναζητούνται τρόποι έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες να στηριχθούν σε μια περίοδο που πολλοί από αυτούς έχουν διακόψει κάθε δραστηριότητά τους.

ΠΗΓΗ: newsique.gr