Με την ενδεχόμενη επαναφορά του click away οι έμποροι λένε στη Voria.gr, πως θα κλείσει το 85% των επιχειρήσεων καθώς δεν διαθέτει e- shops.

Στα… κάγκελα βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, αναμένοντας με αγωνία τις τελικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν το απόγευμα δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, για το πώς θα λειτουργήσει, τελικά, το επόμενο διάστημα η αγορά ως απόρροια της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και προπάντων της μετάλλαξης του ιού.

Το ενδεχομένο επαναφοράς του click away τους τρομάζει καθώς η μερίδα του λέοντος δεν διαθέτει e-shops προκειμένου ο καταναλωτής να επιλέξει τα προϊόντα που επιθυμεί και να τα παραλάβει από το κατάστημα. Ουσιαστικά όπως λένε οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, τα περισσότερα καταστήματα, θα αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά, άγνωστο για πόσο.

Αυτό που τους φοβίζει, όπως λένε οι ίδιοι, είναι πως αν επιβληθούν σκληρά μέτρα στην Αττική, που έχει «κοκκινίσει» θα συμπαρασυρθούν ενδεχομένως και οι άλλες περιοχές της χώρας.

Επί του παρόντος το σενάριο που συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η λύση του click away, ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις να επιλεγεί η λύση του ραντεβού για ένδυση και υπόδηση.
Από την πλευρά του πάντως, νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε εμμέσως τη συνέχιση της λειτουργίας της αγοράς, ακόμα και εάν κηρυχθεί η Αττική στο «κόκκινο». «Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα» είπε ο υπουργός λίγο πριν δώσει το παρών στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Αν προκριθεί ως λύση το click away, το 85% των επιχειρήσεων θα κλείσει καθώς δεν διαθέτει ηλεκτρονικά καταστήματα. Το ενδεχόμενο επαναφοράς του click away θα αποτελέσει μεγάλη καταστροφή» σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης υπογραμμίζοντας πως οι μικρές, αλλά και οι μεγάλες επιχειρήσεις τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Θα πρέπει να εντοπίσει η κυβέρνηση που προκαλείται το πρόβλημα και να το λύσει, όχι να κλείνει συνεχώς με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο το λιανεμπόριο» προσθέτει ο κ. Φιλιππίδης.

«Η πολύ μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεν αντέχει άλλα «άνοιξε – κλείσε» και νέους πειραματισμούς. Αναμφίβολα κατανοούμε την κατάσταση, ωστόσο η μικρή επιχείρηση, σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των λοιμωξιολόγων, δεν εισφέρει στην επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας. Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και ο κλάδος μας έχει επιδείξει την απαραίτητη υπευθυνότητα και θα συνεχίσει να το πράττει καθ´ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ως οφείλει» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, Πέτρος Καλπακίδης

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial