Η ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας

Τον πρώτο απολογισμό των άμεσων παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης από την 1 – 13 Ιανουαρίου έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συγκεντρώθηκαν 619,4 τόνοι για ανακύκλωση, 4.340,12 τόνοι σύμμικτα απορρίμματα και 147 τόνοι ογκώδη, από 1069 σημεία στο σύνολο των δημοτικών κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου για την Καθαριότητα πραγματοποιήθηκαν:

Βραδινές δράσεις πλυσίματος δρόμων: Ικτίνου, Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, περιμετρικά πλατείας Ελευθερίας, Δ. Γούναρη (Ι.Ν. νέας Παναγίας), Πλατεία Δημοκρατίας, τρίγωνο Μητροπόλεως – Βογατσικού, Βασιλέως Ηρακλείου (Λουλουδάδικα), 43ο Δημοτικό Σχολείο (Προξένου Κορομηλά), Μπαλάνου, πλατεία Άθωνος, Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου).
Πρωινές δράσεις πλυσίματος δρόμων: Πάρκο Γαλοπούλου (Β’ Δημοτική Κοινότητα), Λευκός Πύργος, Αλατζά Ιμαρέτ.
Εξωτερικό πλύσιμο κάδων: παλαιά και νέα Παραλία.
Πλύσιμο εσοχών κάδων: Στην Τσιμισκή και σε τμήματα της Πλατείας Αριστοτέλους.

Παράλληλα, ξεκίνησε από την Τετάρτη 10/1/24 πιλοτική δράση με έδρα το εργοτάξιο της Καθαριότητας στον ΟΛΘ, με αντικείμενο τη συλλογή χαρτονιού που συστηματικά τοποθετείται εκτός κάδων στην περιοχή της Β’ Δημοτικής Κοινότητας, με στόχο της ενίσχυσης του τονάζ της Ανακύκλωσης.

«Συνεχίζουμε μέρα με την ημέρα τη συντονισμένη προσπάθεια για μια πιο καθαρή και βιώσιμη Θεσσαλονίκη, για κάθε μία από τις 24 γειτονιές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, με τη δημοτική αρχή να ευχαριστεί το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της αντιδημαρχίας Καθαριότητας «για το υψηλό επίπεδο ευθύνης και επαγγελματισμού που επιδεικνύουν, για τις κοπιώδεις προσπάθειες τους, βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια Θεσσαλονίκη όμορφη και λειτουργική σε κάθε γωνιά της».

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial