Έρχονται ανακοινώσεις: Πότε θα ανοίξουν θερινά σινεμά, συναυλίες – Οι ημερομηνίες

Αύριο οι αποφάσεις από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων

Νέες ανακοινώσεις έρχονται για το άνοιγμα δραστηριοτήτων που παραμένουν κλειστές, καθώς τελειώνει οριστικά το lockdown των τελευταίων μηνών και η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, πάντα υπό την τήρηση των μέτρων που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το Υπουργείο Πολιτισμού έχει προβεί σε χρονοδιάγραμμα ανοίγματος για θερινά σινεμά, θέατρα και συναυλίες, το οποίο και θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Στη συνέχεια αυτό το χρονοδιάγραμμα θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, η πρόταση με ημερομηνίες είναι η εξής:

  • Άνοιγμα για μουσεία στις 14 Μαΐου
  • Άνοιγμα για θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου
  • Άνοιγμα για θέατρα και δυνατότητα για συναυλίες στις 28 Μαΐου

Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί πως σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες θα τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ είναι πιθανή και η χρήση self test.

Το χρονοδιάγραμμα θα τεθεί αύριο στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ενώ το απόγευμα θα υπάρξουν οι τακτικές ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται πως χθες ανακοινώθηκε νέα άρση μέτρων από την Πολιτική Προστασία με τις εξής αποφάσεις:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

ΠΗΓΗ: typosthes.gr