«Έχουμε έναν πιο δύσκολο ιό»

Εξαδάκτυλος για αρνητές: Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να γράφουν κάτω από το «όχι άλλα μέτρα» και «ας πεθάνουν άλλοι τόσοι»

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα και η ασφυξία που έχει προκληθεί στα νοσοκομεία προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους.

«Μας ανησυχεί όλη η χώρα, διότι βρισκόμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα, που είδαμε να γονατίζει χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Πορτογαλία», είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Real Fm 107,1.

«Έχουμε έναν πιο δύσκολο ιό. Οι ρυθμοί με τους οποίους επιβαρύνεται το σύστημα υγείας είναι χαμηλότεροι από τους ρυθμούς του δευτέρου κύματος, άρα θα πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και υπομονή, διότι είμαστε όλοι κουρασμένοι», συμπλήρωσε στο grtimes.gr.

Απαντώντας σε όσους επιμένουν να μην τηρούν τα μέτρα και να οργανώνουν κινητοποιήσεις κατά των lockdown ο κ. Εξαδάκτυλος πρότεινε στα πλακάτ που κρατούν οι αρνητές της μάσκας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, να γράφουν κάτω από το «όχι» στα μέτρα τη φράση «ας πεθάνουν άλλοι τόσοι» , καθώς αυτή θα είναι η εξέλιξη στη χώρα στην περίπτωση που υπάρξει πλήρης χαλάρωση.

Για τα περιοριστικά μέτρα του καθολικού lockdown στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα εκτίμησε ότι ενδεχομένως ο συγκεκριμένος περιορισμός «να λειτουργεί και ανάποδα», αν και όπως σημείωσε το μέτρο εφαρμόζεται και στο Παρίσι και μάλιστα όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Τέλος ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε και για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. «Χωρίς τη συναίνεση του ασθενούς ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει καμία θεραπευτική παρέμβαση» είπε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial