Παράλληλα, ο κ. Πρασσάς εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον δε θα μας… πάει πίσω στο Μάρτιο του 2020.

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο κ. Γιάννης Πρασσάς, Δόκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, μιλώντας για όλα τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία.

«Οι μεταλλάξεις δεν ξαφνιάζουν κανέναν» ξεκαθάρισε ο κ. Πρασσάς. Όπως είπε, αυτό το είδαμε με τις προηγούμενες μεταλλάξεις αλλά αυτό που ανησυχεί είναι ότι ενώ μέχρι τώρα βλέπαμε ότι οι μεταλλάξεις αυτές δεν μπορούσαν κρυφτούν από τα αντισώματα, η Όμικρον φαίνεται ότι ότι έχει τη δυναμική να είναι ικανή να κρύβεται από τα αντισώματα όπως επίσης και να επικρατεί της Δελτα, κάτι που καταδεικνύει ότι είναι πιο μεταδοτική.

Δεν υπαρχουν αποδείξεις αλλά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις. «Η ανησυχία είναι δικαιολογημένη» σημείωσε με νόημα.

Παράλληλα, ο κ. Πρασσάς εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον δε θα μας… πάει πίσω στο Μάρτιο του 2020. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν χάσουμε ένα ποσοστό της ανοσίας, αυτό μπορεί να έχει τεράστιο ρόλο στη διαχείρηση της πανδημίας.

Για την πορεία της πανδημίας ξεκαθάρισε πως δεν θα καταφέρουμε να ξεριζώσουμε τον ιό από την κοινωνία μας, αλλά θα μάθουμε να ζούμε μαζί του.

«Τα εργαλεία τα έχουμε και δεν τα χρησιμοποιούμε στο βαθμό που πρέπει. Τραγικές οι απώλειες όταν υπάρχει η λύση» τόνισε, προσθέτοντας ότι έχουμε αφήσει πολύ κόσμο να διασπείρει δεισιδαιμονίες.

Πηγή: thessnews.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial