Καλαμαριά: Δόθηκε στην κυκλοφορία η Μεταμορφώσεως μετά από 5 χρόνια – Έφυγαν οι λαμαρίνες του μετρό (φωτο & video)

Στη κυκλοφορία δόθηκε σήμερα, μετά από πέντε χρόνια, η οδός Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά.

Σήμερα το μεσημέρι απομακρύνθηκαν οι λαμαρίνες από τα έργα για το μετρό που διέκοπταν την πρόσβαση των οχημάτων από το σημείο δίνοντας “ανάσα” στην περιοχή.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καλαμαριάς, Ναταλία Παντελίδου, καθώς και εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης σημείωσε: “Μια μέρα χαράς για την Καλαμαριά, καθώς όπως όλοι βλέπετε παρόλο τον covid έχουμε χαμόγελα, ειδικά σε αυτή τη γειτονιά, η οποία εδώ και πέντε χρόνια έχει πιεστεί από τις λαμαρίνες που υπήρχαν στο σημείο”.

Παράλληλα ο κ. Δαρδαμανέλης τόνισε ότι σχεδόν έναν χρόνο πριν το χρονοδιάγραμμα παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Μεταμορφώσεως, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων αλλα και των λεωφορείων να γίνεται και πάλι απρόσκοπτα.

Μάλιστα ο δήμαρχος πραγματοποίησε την πρώτη βόλτα διασχίζοντας την οδό με το δημαρχιακό του αυτοκίνητο.

Τέλος ιδιοκτήτρια καταστήματος της περιοχής δήλωσε στο thestival, ότι: “Είναι μια ανάσα για εμάς αλλά και όλους τους κατοίκους της Καλαμαριάς και ιδίως τους καταστηματάρχες, καθώς το περιμέναμε εδώ και περίπου έξι χρόνια να ολοκληρωθούν τα έργα και επιτέλους θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των πεζών και του κόσμου γενικότερα”.

“Επανήλθαμε στην κανονικότητα και το εμπορικό κέντρο από την επιχειρηματική του πλευρά αλλά και η πεζή μετακίνηση και θα μπορούν να εξυπηρετούνται τα λεωφορεία”, δήλωσε από πλευράς της η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, κα Ναταλία Παντελίδη.

(φωτογραφιες απο thestival.gr)

ΠΗΓΗ: thestival.gr