Κορονοϊός: Ανησυχία στα νοσοκομεία για την αύξηση κρουσμάτων και τις διπλές εισαγωγές

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας. Στα νοσοκομεία καταγράφεται διπλασιασμός εισαγωγών ατόμων με κορωνοϊό. 

Όπως ανέφερε χθες ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος, την τελευταία εβδομάδα το επιδημικό φορτίο στη χώρα μας παρουσιάζει σχετική αύξηση, με τον μέσο όρο των ημερήσιων κρουσμάτων του τελευταίου επταημέρου να ήταν χθες στα 2.942 περιστατικά και τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας να είναι στο πορτοκαλί και τρεις στο κόκκινο.

Χθες, άλλωστε καταγράφηκαν 3.605 νέα κρούσματα της COVID-19 επί συνόλου 101.000 εργαστηριακών τεστ, 240 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι και 20 ασθενείς κατέληξαν. Από τα νέα κρούσματα τα 938 εντοπίστηκαν στην Αττική, 298 στη Θεσσαλονίκη και 506 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, το στέλεχος «Δέλτα» φαίνεται να επικρατεί νωρίτερα από ό,τι περίμεναν οι ειδικοί. Ήδη καταγράφεται στο 79,1% των νέων κρουσμάτων και σύντομα αναμένεται να φτάσει το 90%. Η πανδημία σε αυτή τη φάση παραμένει μια νόσος των νέων. Το 56% των διαγνώσεων είναι μεταξύ ατόμων ηλικίας κάτω των 34 ετών. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο καθηγητής, αρχίζει να πλήττει και μεγαλύτερες ηλικίες ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Όσον αφορά το σύστημα υγείας, το τελευταίο 20ήμερο έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές ασθενών που έχουν προσβληθεί με κορωνοϊό σε νοσοκομεία, και αυτή τη στιγμή τα ποσοστά κάλυψης απλώς κλινών και κλινών ΜΕΘ COVID είναι στο 40% και 51% αντίστοιχα στο σύνολο της επικράτειας, με τη μεγαλύτερη πίεση να παρατηρείται στην Κρήτη.

Πηγή: thessnews.gr