Κορωνοϊός και εμβολιασμός: Παίρνουν σειρά τα Σώματα Ασφαλείας

Με… SMS και διαδικτυακές εφαρμογές διαδόθηκαν οι διαταγές των αρχηγείων της Ελληνικής Αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος για την άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος εμβολιασμών του προσωπικού τους.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες επελέγησαν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να είναι οι «αναπληρωματικοί» όσων εκ των ηλικιωμένων δικαιούχων δεν προσέρχονται στα ραντεβού εμβολιασμού τους.

Το περασμένο Σάββατο εκδόθηκε διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία ζητείται από τους διευθυντές όλων των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας να υποβάλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί, με καταληκτική ώρα και ημερομηνία, στις 20:00 της περασμένης Κυριακής, προκειμένου να βρίσκονται σε αναμονή εμβολιασμού από χθες το πρωί.

Προτεραιότητα εμβολιασμού έχουν αστυνομικοί άνω των 30 χρόνων, οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγαλύτερες ηλικίες αστυνομικών και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, που έρχονται σε συχνότερη επαφή με τους πολίτες. Προκρίνονται αστυνομικοί που υπηρετούν σε Αμεση Δράση, ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Δράση, ΜΑΤ, Τροχαία και Αστυνομικά Τμήματα. Αντίστοιχου τύπου ήταν και η διαταγή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με πηγές και των δύο Σωμάτων, έως και χθες το ποσοστό του προσωπικού που ήταν πρόθυμο να εμβολιαστεί κυμαινόταν μεταξύ 25%-30%.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr