Μαρία Μπεκατώρου: Ναι, είμαι ευτυχισμένη

Η Μαρία Μπεκατώρου ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για όλα στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο.

Έχεις κάνει πρωινάδικο, βραδινό τοκ σόου, σόου και τώρα τηλεπαιχνίδι. Πού ένιωθες πιο πολύ ο εαυτός σου και πού άβολα;

«Ο εαυτός μου είμαι και στο “Still Standing” και στο “Your Face Sounds Familiar”. Πουθενά δεν ένιωσα άβολα. Αγχωμένα ένιωσα στο πρωινό του Σαββατοκύριακου, γιατί δεν είχαμε μια σταθερή ομάδα, κι εγώ δεν μπορώ να κάθομαι σε ένα τραπέζι και να κρίνω κόσμο, δεν μου αρέσει, ακόμα και όταν το κάνουν οι άλλοι δίπλα μου».

Υπάρχει κάτι στην τηλεόραση που δεν έχεις κάνει και θα ήθελες;

«Ίσως θα ήθελα να κάνω μια εκπομπή μαγειρικής κάποια στιγμή».

Υπήρξε ποτέ στιγμή που λύγισες και είπες «τα παρατάω»;

«Όχι, ποτέ! Αυτό το “θα τα παρατήσω” σου το δείχνει ο κόσμος. Δεν είχα ποτέ παράπονο από τη δουλειά μου, από τους συνεργάτες μου. Τώρα, τα μικροπροβληματάκια και οι άνθρωποι με τους οποίους δεν ταιριάζεις υπάρχουν σε όλες τις δουλειές, αλλά εμένα αυτό δεν με νοιάζει, το βάζω στο πλάι. Έχω μάθει και ξεχωρίζω και συναναστρέφομαι ανθρώπους, και στη ζωή μου και στη δουλειά μου, που μου κάνουν καλό. Τους άλλους τους κρατάω σε απόσταση».

Στο «Still Standing» τραγουδάς, χορεύεις… Νιώθεις ότι το έχεις φέρει στα μέτρα σου;

«Βεβαίως το έχω φέρει στα μέτρα μου! Αλλά, ξέρεις τι γίνεται, για να παρουσιάσω εγώ παιχνίδι, δεν θα μπορούσα παρά να το φέρω στα μέτρα μου, δεν γίνεται αλλιώς. Ένα παιχνίδι θέλει και κάτι διαφορετικό, να μην πλήττει ο κόσμος, να μην πλήττω κι εγώ. Ξεκινάμε από αυτό. Οπότε τα φέρνω από δω, τα φέρνω από κει, και βάζω στοιχεία της προσωπικότητας και της καθημερινότητάς μου. Γιατί εγώ στην καθημερινότητά μου και τραγουδάω, όλα τα κάνω».

Αισθάνεσαι το «Your Face Sounds Familiar» λίγο σαν το σπίτι σου;

«Εγώ γενικά στον ΑΝΤ1 αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου και αυτό με κάνει ευτυχισμένη στη δουλειά. Έκανα 20 χρόνια πριν φύγω από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Με βαριά καρδιά έφυγα… Και επειδή γενικά μού αρέσει η ασφάλεια, νιώθω αυτή τη στιγμή ότι στον ΑΝΤ1 μού έχουν εμπιστευτεί πρότζεκτ που μου ταιριάζουν απόλυτα. Το “Face” είναι ένα πρόγραμμα συνυφασμένο με μένα κι εγώ με κείνο. Έχουμε ξεκινήσει μαζί».

Σε τρομάζει που απέναντί σου αρχικά θα έχεις τον Μάρκο Σεφερλή και αργότερα το live του «Big Brother»;

«Δεν είναι ότι δεν με απασχολεί ο ανταγωνισμός, απλώς εγώ έχω μάθει να κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου. Θέλω να πηγαίνουν καλά οι εκπομπές που παρουσιάζω και είμαι μπροστά, αλλά δεν θα μου χαλάσουν την καθημερινότητά μου, τη διάθεσή μου και την επαγγελματική μου απόδοση οι σκέψεις ενός ανταγωνισμού. Θέλω να είναι αξιοπρεπής η πορεία του πρότζεκτ».

Είσαι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στον κόσμο. Σε προσεγγίζουν;

«Όλοι μού μιλάνε! Και για μένα αυτό είναι η δύναμή μου! Τα πάντα είναι μια προσέγγιση: και ο θαυμασμός και η αγάπη και το πρόβλημα που θέλουν να μοιραστούν… Άλλωστε τη δουλειά αυτή την κάνουμε για να χαρίζουμε στον κόσμο χαρά. Και εγώ προσωπικά θέλω να έχω καλή επαφή με τους ανθρώπους, οπότε μου αρέσει αυτό που γίνεται».

Έχεις δεχτεί κακόβουλα σχόλια από τα Μέσα;

«Στην αρχή, που ήμουν κι εγώ σε άλλα χωράφια, πιο μεγάλα, υπήρχαν φορές που τρόμαζα. Αυτό που παλιά δεν μου άρεσε αλλά δεν με επηρεάζει πια πολύ είναι τα ψέματα. Εγώ έχω μάθει να επιβεβαιώνω την πηγή μου, να διασταυρώνω και μετά να λέω την είδηση. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου δεν συμβαίνει αυτό, πλέον όμως με νοιάζει τι πιστεύει ο κόσμος για μένα. Εγώ είμαι ικανοποιημένη από αυτό που προσφέρω, γιατί το κάνω με ήθος και αξιοπρέπεια. Πάντα ακούω και σέβομαι τους ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά, με έχουν συμβουλέψει και μου έχουν δείξει τον σωστό δρόμο».

Μαρία, είσαι ευτυχισμένη;

«Αυτή τη στιγμή πάω σε ραντεβού για τη δουλειά μου, έχει ήλιο, ο ουρανός έχει το χρώμα που λατρεύω, είναι καταγάλανος, και σε πολύ λίγο θα πάω στην πρόβα του “Face” και θα συναντήσω τους ανθρώπους που με κάνουν και γελάω. Ναι, είμαι ευτυχισμένη».

Πηγή: thestival.gr