Μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας, οι πωλητές τοποθέτησαν μαύρες σημαίες στους πάγκους τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο.

Μαύρες σημαίες στους πάγκους τους έχουν στήσει πωλητές στη λαϊκή αγορά του Άγιου Θεράποντα, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορά στο υπαίθριο εμπόριο.

«Αυτή θα είναι η πρώτη απάντηση απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η οποία επιμένει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τις βλαπτικές συνέπειες του νομοσχεδίου της. Ένα νομοσχέδιο, που βλάπτει, τόσο τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, όσο και τους καταναλωτές. Όπως επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης έχει παγώσει ο διάλογος που είχε ξεκινήσει», ανέφερε η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης σε ανακοίνωσή της, προειδοποιώντας πως «αν μέχρι την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 δεν έχει υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη, οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές θα κάνουν πιο σκληρή τη στάση τους. Ήδη τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών και των σωματείων έχουν αποφασίσει υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων».

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ωστόσο η επιμονή της κυβέρνησης να ακολουθεί τον λάθος δρόμο δεν μας αφήνει περιθώρια. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειαστεί», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο θα παρουσιαστεί σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό στις 12.00 το μεσημέρι.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial