Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Μήνυση κατέθεσε στη Θεσσαλονίκη ο δικηγόρος Νικόλαος Διαλυνάς. Όπως υποστηρίζει, παρέθεσε «στοιχεία – φωτιά για την ανεξέλεγκτη διασπορά της πανδημίας».

Παράλληλα, στη μήνυση ο δικηγόρος κατά παντός υπευθύνου διατυπώνει το αίτημα για απόδοση – εφόσον προκύψουν – ευθυνών. Ο ίδιος κάνει λόγο για «εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία της Θεσσαλονίκης» με τα δεκάδες θύματα του κορονοϊού.

Η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τις πράξεις αλλά κυρίως τις παραλείψεις που οδήγησαν στη ραγδαία εκτίναξη της εξάπλωσης του ιού, κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει το Thesstoday.

Στη μήνυση, που κατατέθηκε στο Tμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου στην οδό Δωδεκανήσου, ο ποινικολόγος κ. Διαλυνάς χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη «ανοχύρωτη πόλη», καθώς με την ανοχή των αρχών «τα μέτρα που λαμβάνονταν, βρίσκονταν διαρκώς ένα βήμα πίσω, ακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, αντί να «διαβάσουν» και να προλάβουν την εκθετική τάση», με αποτέλεσμα χιλιάδες Θεσσαλονικείς να προσβληθούν από τον Covid19 και δυστυχώς αρκετοί απ’ αυτούς να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους.

«To Nοέμβριο του 2020 κοντέψαμε να γίνουμε, εδώ στη Θεσσαλονίκη, Μπέργκαμο», τονίζει στο Thesstoday.gr η δικηγόρος Άρτεμις Διαλυνά. «Δεν τολμούσαμε να βγούμε από την πόρτα του σπιτιού μας και φοβόμασταν μην κολλήσουμε τον ιό διότι νοσούσαν σχεδόν οι πάντες γύρω μας. Κι όλα αυτά επειδή, τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ουδείς αρμόδιος έπραξε ως όφειλε. Παρά την σωρεία δημοσιευμάτων εκείνης της περιόδου που βοούσαν όχι μόνο για αναρίθμητες αλλά και για προκλητικές παραβάσεις συμπολιτών μας, οι ιθύνοντες αδιαφόρησαν. Με τη μήνυση αυτή ο πατέρας μου Νίκος Διαλυνάς αιτείται να γίνει το αυτονόητο… να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με το αν υπάρχουν οι εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν σ΄ αυτή την ανείπωτη τραγωδία».

Συγκεκριμένα η μήνυση αναφέρεται στο πάρτι με τη συμμετοχή 1.500 ατόμων – που αποκάλυψε το Thesstoday.gr – το οποίο πραγματοποιήθηκε, στις 17 Οκτωβρίου στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής αλλά και στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε, το ίδιο βράδυ, σε δρώμενο στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Παράλληλα παρουσιάζει την «τραγική κατάσταση που επικρατούσε στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ όπου στοιβάζονταν δεκάδες επιβάτες ο ένας πάνω στον άλλον αλλά και τον απαράδεκτο συγχρωτισμό στις λαϊκές αγορές χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

ΠΗΓΗ: thestival.gr