Μητσοτάκης: «Όχι σε νέο lockdown»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις πυρκαγιές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις για την πανδημία του κορωνοϊού και τον εμβολιασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα δεν θα ξαναπάει σε lockdown. Έκανε έκκληση στους νέους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους να κάνουν τεστ. Να μην έρθουν άμεσα σε επαφή με ανεμβολίαστους παππούδες και γιαγιάδες.

«Δεν θα πάμε σε νέο lockdown. Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι το lockdown, αλλά εμβολιασμός και η κοινή λογική.

Παρακαλώ τους νέους που θα γυρίσουν από διακοπές να κάνουν τεστ και να μην έρθουν σε επαφή με παππούδες-γιαγιάδες κλπ ανεμβολίαστους για μια εβδομάδα τουλάχιστον».

Πριν τέλη Αυγούστου ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους

Ο πρωθυπουργός ερωτώμενος σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικοοικονομικής καθημερινότητας από τον Σεπτέμβριο, όσον αφορά στο μέτωπο του κορωνοϊού και τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων, ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με μία γενική τοποθέτηση επισημαίνοντας πως τον Αύγουστο έχουν πέσει σημαντικά οι ρυθμοί του εμβολιασμού. Aυτό δυστυχώς, αν και αναμενόταν, έχει φυσικά επιπτώσεις.

Υπογράμμισε πως πρέπει να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια ενίσχυσης του εμβολιασμού από τον Σεπτέμβρη.

Τόνισε ότι «Από τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσουμε νέα προσπάθεια να πειστούν οι καχύποπτοι ότι πρέπει να κάνουν εμβόλιο. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει». Είπε πως θα αξιοποιήσουμε μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Θα είμαστε έτοιμοι πριν τα τέλη Αυγούστου να ανακοινώσουμε την πολιτική μας για τους κλειστούς χώρους το φθινόπωρο και το χειμώνα. Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει».

Πηγή: thestival.gr