Ο γαλαξίας μας είναι γεμάτος με δυνητικά κατοικήσιμους πλανήτες – τουλάχιστον 300 εκατομμύρια από αυτούς, σύμφωνα με τη NASA.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας πέρασε εννέα χρόνια «κυνηγώντας» πλανήτες και εντοπίζοντας με επιτυχία χιλιάδες εξωπλανήτες στον γαλαξία μας πριν εξαντληθούν τα καύσιμα το 2018.

το βασικό ερώτημα της αρχικής αποστολής παρέμεινε: πόσοι από αυτούς τους πλανήτες είναι κατοικήσιμοι;

Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο έλεγξαν τα δεδομένα του Κέπλερ για χρόνια – και πιστεύουν ότι βρήκαν την απάντηση.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Astronomical Journal, υπάρχουν περίπου 300 εκατομμύρια δυνητικά κατοικήσιμοι κόσμοι στον γαλαξία μας, που σημαίνει ότι κάποιοι βραχώδεις πλανήτες μπορούν να υποστηρίξουν υγρό νερό στην επιφάνειά τους.

Αυτός ο αριθμός είναι μια πρόχειρη εκτίμηση και «θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά περισσότερα», δήλωσε η NASA. Μερικοί από αυτούς τους πλανήτες θα μπορούσαν να είναι αρκετά κοντά ώστε να θεωρηθούν «διαστρικοί γείτονες» – ο κοντινότερος είναι περίπου 20 έτη φωτός μακριά.

«Αν και αυτό το αποτέλεσμα απέχει πολύ από την τελική τιμή, και το νερό στην επιφάνεια ενός πλανήτη είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που υποστηρίζουν τη ζωή, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό που υπολογίσαμε ότι αυτοί οι κόσμοι είναι τόσο συνηθισμένοι με τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη και ακρίβεια.»

Η μελέτη ήταν μια παγκόσμια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων της NASA που εργάστηκαν στην αποστολή Kepler και ερευνητών από διεθνείς οργανισμούς από τη Βραζιλία έως τη Δανία.

ΠΗΓΗ: parallaximag.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial