Οι πιλότοι με τα F-16 που… ανατρίχιασαν τη Θεσσαλονίκη στην 28η Οκτωβρίου

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται με έναν επιβλητικό τρόπο καθώς πολεμικά άρματα τραντάζουν τους δρόμους και μαχητικά αεροσκάφη «σκίζουν» τον ουρανό της πόλης.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους πιλότους που είχαν την τιμή να κάνουν την διαδρομή στα σύννεφα από το 2014 μέχρι και σήμερα

2014: Το μήνυμα του πιλότου που συγκλόνισε τους Έλληνες: «Σηκώστε το κεφάλι ψηλά«

Ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, μέσα από το πιλοτήριο, ευχήθηκε χρόνια πολλά λέγοντας:

«Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για άλλη μια φορά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά» είπε χαρακτηριστικά.

2015: Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η δήλωση του χειριστή του F-16

Ο σμηναγός της μοίρας 343 της Σούδας, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ζήτησε από τους Έλληνες να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία και να μην το βάζουν κάτω:

Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι θα συνεχίσουμε. Χρόνια πολλά Ελλάδα.

2016: Το F16 που καθήλωσε τη Θεσσαλονίκη

Ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλης είχε σκορπίσει ρίγη συγκίνησης με το μήνυμά του που έλεγε «Καλημέρα Ελλάδα, με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια θα κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, την Ελλάδα μας ψηλά. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα».

Το F16 κάνει ανάποδούς ελιγμούς, ανεβαίνει κατακόρυφα προς τον ουρανό και κατεβαίνει κατακόρυφα προς το έδαφος. Για περίπου 3,5 λεπτά όσοι παρακολουθούν το βίντεο παίρνουν μια μικρή γεύση από την αδρεναλίνη που νοιώθει ο πιλότος που επιχειρεί αυτές τις μανούβρες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

2017: Το συγκινητικό μήνυμα υπερηφάνειας του πιλότου

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που ο επισμηναγός Θεοχαρόπουλος έστειλε το μήνυμα των πιλότων μας ότι είναι τιμή τους να φυλάνε Θερμοπύλες και ότι ότι πάντα θυμούνται όσο είναι στους αιθέρες ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. 

Ο Επισμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, είναι ένας από τα μέλη της ομάδας Ζευς που πραγματοποιούν επιδείξεις με τα μαχητικά αεροσκάφη.

Τα λόγια του πιλότου της F-16 Demo Team γέμισαν με εθνική υπερηφάνεια όσους βρίσκονται στην παραλία αλλά και όσους παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους. «Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες- Χρόνια πολλά Ελλάδα!» είπε χαρακτηριστικά ο Επισμηναγός Θεοχαρόπουλος.

2018: Καλημέρα Μακεδονία!

Μήνυμα από τους αιθέρες έστειλε ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, ένα από τα μέλη της ομάδας Ζευς, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.  

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία. Το «όχι» των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά», είπε από το πιλοτήριο του F16.

2019: Ο πιλότος που θα «σκίσει» τον ουρανό στην παρέλαση

Αυτή τη φορά ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας που θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επίδειξη στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης θα είναι ο Επισμηναγός Δημήτριος Βολακάκης.

Ποιος είναι ο Επισμηναγός Βολακάκης

Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είναι Παρατηρητής Ασφάλειας Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2009, υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.