ΟΤΕ: Αυξημένα 32,5% τα κέρδη,τι αλλάζει στην εξυπηρέτηση των πελατών από το νέο χρόνο

Στο 1 δισ. ευρώ, με οριακή μείωση, κινήθηκαν τα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ παρά την πανδημία στο γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Επίσης παρατηρήθηκαν ισχυρές οι ταμειακές ροές για την ίδια περίοδο, ενώ αυξημένη στα 400 εκατ. ευρώ η αμοιβή των μετόχων για το σύνολο του 2020, ελέω και της πώλησης της θυγατρικής στη Ρουμανία.

Ειδικότερα τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν το γ’ τρίμηνο του 2020 σε 148,8 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 125,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο γ’ τρίμηνο του 2019, καταγράφοντας άνοδο 18,9% σε ετήσια βάση.

Στο εννεάμηνο, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Οργανισμού ανέρχονται στα 379,7 εκατ. ευρώ, με άνοδο 32,5% στο έτος.

Επίσης τα έσοδα Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1.004 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 0,8%, παρά την επίδραση της πανδημίας.

Ειδικότερα η πτώση εσόδων στην Ελλάδα άγγιξε το 1,1%. Η ποσοστιαία μείωση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής ήταν 8,1% όπου σχεδόν τα 2/3 της μείωσης σχετίζονται με υπηρεσίες roaming. Ακόμη οι υπηρεσίες λιανικής σταθερής παρέμειναν αμετάβλητες λόγω ισχυρών επιδόσεων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες. Τέλος, το προσαρμοσμένο EBITDA (AL) ανήλθε στα 326 εκατ. ευρώ αποτυπώνοντας την πτώση του roaming κυρίως λόγω της συρρίκνωσης του τουρισμού.

Mιχάλης Τσαμάζ: «Ενισχύσαμε σημαντικά τις επιδόσεις μας»

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου του 2020, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου OΤΕ κ. Mιχάλης Τσαμάζ ανέφερε: «Το γ’ τρίμηνο του έτους ενισχύσαμε σημαντικά τις επιδόσεις μας σε όλες τις βασικές γραμμές εσόδων, με εξαίρεση την κινητή στην Ελλάδα, η οποία επηρεάστηκε από τη χαμηλή προσέλευση τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε την πώληση του ποσοστού που κατέχει ο OΤΕ στην Telekom Romania (σταθερή). Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ο μετασχηματισμός των λειτουργιών του OΤΕ προχωρά σύμφωνα με το πλάνο μας. Από τις αρχές του επόμενου έτους, όλο το frontline θα εξυπηρετεί τον πελάτη από τρεις ανεξάρτητες 100% θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου OΤΕ».

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr