Παιδική πορνογραφεία: Πως οδηγήθηκε η ΕΛΑΣ στα ίχνη του 81χρονου στη Θεσσαλονίκη

Η νέα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσα διαδικτύου με δράστη έναν 81χρονο εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος

Μεγάλος αριθμός και όγκος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων βρέθηκε στην κατοχή του 81χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε: Συνελήφθη 81χρονος για παιδική πορνογραφία στη Θεσσαλονίκη

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκε αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών (National Center of Missing and Exploited Children), με την οποία χορηγήθηκαν πληροφορίες αναφορικά με την κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων από χρήστη του διαδικτύου που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και κατόπιν αλληλογραφίας που πραγματοποιήθηκε με τις εμπλεκόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, καθώς και με παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ημεδαπού και ο τόπος διαμονής του.

Ακολούθως η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και κλιμάκιο αστυνομικών διεξήγαγε έρευνα στην οικία του 81χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 φορητές συσκευές αποθήκευσης τύπου usb, σκληρός δίσκος και 13 οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι (DVD).

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση ενώ εντοπίσθηκε μεγάλος αριθμός και όγκος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: voria.gr