Το 2022 υπήρξαν κάποιες αόριστες φήμες για τον Αλέξη Γεωργούλη, καμία σχέση με την συγκεκριμένη καταγγελία, την οποία πληροφορηθήκαμε τη Δευτέρα του Πάσχα, λίγο πριν ανακοινωθεί, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Γι’ αυτό θέλω να πω ότι είναι χοντρό ψέμα και μεγάλη λάσπη και ντροπή για το πολιτικό σύστημα να δεχόμαστε ότι ο κ. Ανδρουλάκης -που ήταν και στενή του συνεργάτιδα η κ. Χρόνοπούλου- το έμαθε τη Δευτέρα του Πάσχα ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το γνώριζε χρόνια πριν και το έκρυβε» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Συμπλήρωσε ότι «ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο, δηλώνουν ότι το έμαθαν τη Δευτέρα. Δεν το ήξεραν αυτοί και το ήξερε ο Τσίπρας και το έκρυβε;».

Ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε ότι μετά τη φημολογία το 2022 ο κ. Γεωργούλης ρωτήθηκε και διέψευσε τις φήμες κατηγορηματικά. «Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, ρωτήσαμε τους πάντες για τις φήμες» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Για τις πληροφορίες ότι έρχονται κι άλλες καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη είπε: «Τους ζητώ να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για να κριθούν όλα».

Και συμπλήρωσε: «Αν μαθαίναμε από κάπου ότι υπάρχει αυτή η καταγγελία, θα ζητούσα από τον συνάδελφό μου τον Νίκο τον Ανδρουλάκη, παρά τις πολιτικές διαφορές που έχουμε, να μου πει τι γίνεται και να με φέρει σε επαφή με την καταγγέλλουσα».

«Σας βεβαιώνω ότι με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και τις προσωπικές μου αρχές θα έκανα εισήγηση από τότε να αποπεμφθεί από το κόμμα, όπως κάναμε ακαριαία μόλις μάθαμε την καταγγελία».

Για την περίοδο του 2022 είπε ότι από τότε είχε ενημερώσει την ηγεσία κόμματος και σε συνεννόηση με το κόμμα και ευρω-ομάδα «κάναμε τα πάντα».

Ωστόσο, οι φήμες δεν επέμειναν, όπως είπε, όμως παρέμεινε μια δυσπιστία και γι’ αυτό το λόγο ήμασταν έτοιμοι αν οι φήμες γίνουν καταγγελία, όπως μετατράπηκαν δυστυχώς με καθυστέρηση, να δράσουμε ακαριαία.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως αρχή της μηδενική ανοχή σε θέματα παρενόχλησης και σεξουαλικής βίας, είμαστε με το θύμα όχι με τον καταγγελλόμενο ως θύτη.

Για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Ελένης Χρονοπούλου ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Θεωρώ απαράδεκτη την δημοσιοποίηση των στοιχείων ερήμην της και θεωρώ ότι είναι άδικη η κατηγορία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσκαλώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να δώσει ονόματα γιατί αλλιώς είναι βαριά συκοφαντία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος ο κ. Παπαδημούλης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, τη λεγόμενη κυβέρνηση των ηττημένων: «Εγω λέω ότι ο στόχος είναι η νίκη και η πρωτιά και ότι το πρώτο κόμμα έχει και τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση κυβέρνησης. Να μην λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο, τον ελληνικό λαό».

Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το πώς συγκροτούνται τα ευρωψηφοδέλτια και να γίνει σοβαρός διάλογος για εκλογικό σύστημα. 

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial