Με τα μάτια στραμμένα στη Μέση Ανατολή και σύμμαχο τον καιρό, έστω για λίγες μέρες ακόμη για τη νότια Ελλάδα, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στα πρατήρια από τις εταιρείες εμπορίας.

Με τον πόλεμο στη Γάζα να κλιμακώνεται, ξεκινά την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με τις προβλέψεις των τελευταίων ημερών να παραπέμπουν σε τιμές κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, που το τοποθετούσαν, στα 1,50 ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα, με βάση τελευταίες εκτιμήσεις, η τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα μπορεί να κινηθεί και κάτω από το 1,40 ευρώ το λίτρο. Χαρακτηριστική η αναφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) στην ιστοσελίδα της που αναφέρει ότι αν και αναμένονται ανατιμήσεις στις επόμενες παραδόσεις από τα διυλιστήρια στα καύσιμα κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφεται πτωτική τάση.

Με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, δε, στο Open το πρωί της Πέμπτης, προέβλεψε τιμή για τα μεγάλα αστικά κέντρα, στα 1,38 – 1,39 με τη Μέση Πανελλαδική τιμή, στο 1,42 – 1,43. Στα 7 λεπτά το λίτρο είναι να σημειωθεί κατά μέσο όρο, η επιδότηση από το επίδομα θέρμανσης, με το κάθε νοικοκυριό, ειδικά σε ψυχρές περιοχές, να θέλει περίπου 2000 λίτρα το χρόνο, δηλαδή δαπάνη κοντά στα 3.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθεί το επίδομα.

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial