Το ψέμα ενός εργαζομένου σε πιτσαρία στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας φαίνεται να οδήγησε την περιοχή σε αυστηρό, εξαήμερο lockdown.

Ο άνδρας φέρεται να δήλωσε ότι είχε βρεθεί στο κατάστημα απλώς για να αγοράσει πίτσα, ενώ στην πραγματικότητα πραγματοποιούσε τη βάρδιά του εκεί ως εργαζόμενος.

Το ότι ως πελάτης θα είχε παραμείνει στο κατάστημα για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, κολλώντας όμως μέσα στο διάστημα αυτό κορωνοϊό, έκανε τις αρχές να υπερεκτιμήσουν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού στην περιοχή, λαμβάνοντας άμεσα, αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της.

«Το να πω ότι είμαι έξαλλος είναι λίγο», δήλωσε ο διοικητής της Νοτίου Αυστραλίας Steven Marshall την Παρασκευή, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Είμαστε εξοργισμένοι με τις ενέργειες του συγκεκριμένου ατόμου και θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τις κυρώσεις που μπορούν να του επιβληθούν», προσέθεσε.

Από την άλλη, ο διοικητής της αστυνομίας της Νοτίου Αυστραλίας, Grant Stevens, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν νομικές κυρώσεις όσον αφορά το να πει κανείς ψέματα», καταδικάζοντας ωστόσο την συμπεριφορά του ασθενούς.

«Δράσαμε στη βάση του ότι το άτομο αυτό απλώς είχε επισκεφθεί το κατάστημα, κολλώντας κορωνοϊό έπειτα από πολύ σύντομη έκθεση σε αυτόν. Πλέον γνωρίζουμε ότι είχε πολύ στενή επαφή με ένα άλλο άτομο που έπασχε από τον ιό. Αυτό αλλάζει την δυναμική πολύ ουσιαστικά», σχολίασε.

«Εάν ο ασθενής είχε υπάρξει ειλικρινής απέναντι στις ομάδες ιχνηλάτησης του ιού, δεν θα είχαμε εισέλθει σε εξαήμερο lockdown», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial