Πρώτη κατάληψη για τις μάσκες σε σχολείο στην Πολίχνη

Μια μέρα κράτησε – Τι δήλωσε στο TyposThes ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης

Μία μέρα κράτησε η πρώτη κατάληψη στην πόλη μας στο 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης σχετικά με το θέμα της χρήσης μασκών κατά του κορωνοϊού.

Όμως όπως τόνισε σε σχετική ανακοίνωσή του στο facebook ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Πολίχνης η κίνηση αυτή έγινε από λίγους και χωρίς να ακολουθηθούν οι συλλογικές διαδικασίες.

«Το σχολείο μας είναι υπό κατάληψη με κύριο αίτημα τη μη χρήση μάσκας. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τους καταληψίες με στόχο τη λύση της. Διαπιστώσαμε ότι η κατάληψη αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε από λίγους, χωρίς συλλογικές διαδικασίες, και υποστηρίχθηκε από άλλους που θέλαν να χάσουν μάθημα. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Η κατάληψη δημοσίων κτιρίων είναι παράνομη. Έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία εκκινεί τη νομική-ποινική διαδικασία», ανέφερε το πρωί η ανακοίνωση.

Το μεσημέρι η κατάληψη λύθηκε έπειτα από την παρέμβαση της Περιφερειακής Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης παρουσία και της Διεύθυνσης του σχολείου.

 «Πιστεύουμε πως με τον διάλογο, τη σύνεση και τη σωφροσύνη λύνονται όλα τα θέματα. Τα παιδιά είναι φυσιολογικό να αντιδρούν. Όμως όταν τους δώσεις επιχειρήματα πώς αυτό που κάνουν δεν είναι η ορθότερη συμπεριφορά, βρίσκεται λύση», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η διευθύντρια εκπαίδευσης συζήτησαν με τα παιδιά και άκουσαν τα αιτήματά τους. «Τους υποσχεθήκαμε πως θα βάλουμε τα δυνατά μας για να λυθούν όλα τα προβλήματα», σχολίασε ο κ. Κόπτσης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει πως ένα από τα αιτήματα είναι και το «να υπάρχουν τμήματα με λιγότερα από 26 παιδιά», καθώς και «να γίνονται διαλείμματα κάθε ώρα».

Λίγες οι απουσίες μαθητών λόγω αντίδρασης στο μέτρο των μασκών

Αναφορικά με το θέμα της απουσίας μαθητών λόγω του μέτρου της μάσκας ο κ. Κόπτσης είπε πως «είναι ένα υποτονικό φαινόμενο, όμως φυσικά και όταν ένας μαθητής έρχεται στο μάθημα χωρίς μάσκα, δεν θα μπει στην αίθουσα και θα πάρει απουσία». Υπογράμμισε για ακόμη μια φορά τη σημασία του διαλόγου για κάθε ζήτημα που προκύψει. «Έχω την πόρτα μου ανοιχτή και πιστεύω πως με το διάλογο και τα επιχειρήματα και όχι με απερίσκεπτες αντιδράσεις θα διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία», τόνισε.

ΠΗΓΗ: typosthes.gr