Αυξάνονται τα ξενοίκιαστα ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης – Κάθετοι οδοί στη Βασιλίσσης Όλγας μοιάζουν με… νεκροταφεία καταστημάτων

Αυξάνονται και πληθύνονται τα ξενοίκιαστα καταστήματα ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας ανησυχία για το ποια τελικά είναι η επόμενη ημέρα για τα εν λόγω ακίνητα που μένουν αδιάθετα, με κάποια, μάλιστα, εξ αυτών να μένουν για χρόνια στα αζήτητα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ευρύτερης περιοχής που περικλείεται από το ύψος της οδού Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευόπουλου, που φαίνεται να κρατά τα σκήπτρα στα ξενοίκιαστα καταστήματα, με σημαντικό αριθμό αυτών να βρίσκονται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας αλλά και σε κάθετους πολυσύχναστους δρόμους όπως η Μπότσαρη, η Συνδίκα αλλά και δρόμους όπως η Μακεδονίας και η Σόλωνος που σε κάποια σημεία τους μοιάζουν με «νεκροταφεία» καταστημάτων με τις προθήκες τους να έχουν αραχνιάσει από την πολυετή αναμονή για το νέο ενοικιαστή.

Εκτιμάται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή περί τα 300 καταστήματα, όπως αυτό προκύπτει από αγγελίες που είναι δημοσιευμένες σε μηχανές αναζήτησης ακινήτων και ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων πως είναι προς ενοικίαση.

Δεν ξεπέρασε το χτύπημα της κρίσης

Η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας που αποτελούσε μία από τις μεγάλες εμπορικές αρτηρίες της πόλης, εκτός του παραδοσιακού κέντρου, από το πρώτο διάστημα της οικονομικής κρίσης έδειξε να επηρεάζεται και μέχρι σήμερα μοιάζει να μην έχει καταφέρει να ανακάμψει. Κάποια καταστήματα που ξενοικιάστηκαν την περίοδο της δεκαετούς κρίσης παραμένουν, μέχρι σήμερα κενά, παρά το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες τους έχουν βάλει νερό στο κρασί τους. Εντονότατο είναι το πρόβλημα όσο πλησιάζουμε προς την Βασιλέως Γεωργίου και κυρίως όταν πρόκειται για καταστήματα πολλών τετραγωνικών μέτρων. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, πρώην υποκαταστημάτων τραπεζών, τα οποία έκλεισαν στο πλαίσιο του περιορισμού του αριθμού τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συστημικής τράπεζας που έκλεισε δυο υποκαταστήματά της που βρίσκονταν επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, το ένα στο ύψος της Μαρτίου, το οποίο νοικιάστηκε αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε χαμηλότερη τιμή από ό,τι νοικιαζόταν στο παρελθόν, ενώ το έτερο στο ύψος της Μπότσαρη, που παραμένει επί μακρόν αδιάθετο.


 
Την ίδια ώρα, υπάρχουν και περιπτώσεις καταστημάτων που ενώ είναι νοικιασμένα, οφείλονται στους ιδιοκτήτες αρκετά ενοίκια, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την αποπληρωμή των οφειλόμενων.

Πόσο νοικιάζονται

Οι τιμές ενοικίασης στην περιοχή γύρω από τη Βασ. Όλγας δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτές στις δημοφιλείς κεντρικές εμπορικές οδούς της Θεσσαλονίκης και κυρίως όταν πρόκειται για κατάστημα που είναι σε μικρότερους δρόμους. Οι τιμές τους εξαρτώνται από τα τμ, το σημείο στο οποίο βρίσκεται το κατάστημα, αλλά και από το πόσο χρονικό διάστημα έχει μείνει στα αζήτητα.

Τα παραδείγματα που ακολουθούν είναι όπως αναφέρονται στις σχετικές αγγελίες:

Κατάστημα 385 τμ επί της Βασιλίσσης Όλγας στο ύψος της οδού Μαρτίου νοικιάζεται αντί του ποσού των 3.500 ευρώ.  

Κατάστημα 250 τμ επί της Βασιλίσσης Όλγας νοικιάζεται προς 2.750 ευρώ.

Κατάστημα επί του οδού Μπότσαρη, 105 τμ νοικιάζεται προς 750 ευρώ.

Κατάστημα 180 τμ στην Κοσμά Αιτωλού νοικιάζεται 800 ευρώ.

Γωνιακό κατάστημα στην Ανάληψη, 330 τμ νοικιάζεται 1.000 ευρώ.

Κατάστημα στην περιοχή της Ανάληψης 80 τμ. νοικιάζεται 350 ευρώ.

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial