Θεσσαλονίκη: Άδειες οι πιάτσες του καφέ μετά το μίνι lockdown – Σε κανονικά επίπεδα η κίνηση σε δρόμους, καταστήματα

Σε καθεστώς μίνι lockdown βρίσκεται από τις 6 το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Η ραγδαία αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα είχε ως συνέπεια η Θεσσαλονίκη να μπει στην κατηγορία 4 (κόκκινο) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται στην κατηγορία 4, είναι και η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία ωστόσο μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μόνο για takeaway.

Τα νέα δεδομένα έφεραν εικόνες στα καταστήματα οι οποίες θυμίζουν το γενικό lockdown της περασμένης άνοιξης. Καφέ, μπαρ και εστιατόρια έχουν μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα και μέρη τα οποία ήταν στέκια, πλέον είναι έρημα, με τους εργαζόμενους στον κλάδο και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση.

Παρά το «λουκέτο» στην εστίαση, αρκετοί είναι εκείνοι που επέλεξαν είτε να βγουν για περίπατο είτε να κάνουν τα ψώνια τους, τηρώντας κατά συντριπτική πλειοψηφία το μέτρο της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους.

Υπενθυμίζεται πως στην κατηγορία 4 τα καταστήματα λιανεμπορίου δεν αναστέλλουν τη λειτουργία τους αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν.

ΠΗΓΗ: thestival.gr