ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ (VID)

Η οδός Πόντου και οι κάθετοι δρόμοι, που βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις, είναι πλημμυρισμένοι για άλλη μια φορά, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις

Σε απέραντες λίμνες έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στην περιοχή της Λαχαναγοράς, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Η οδός Πόντου και οι κάθετοι δρόμοι, που βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις, είναι πλημμυρισμένοι για άλλη μια φορά.

Η περιοχή της Λαχαναγοράς αντιμετωπίζει μείζον ζήτημα αντιπλημμυρικής προστασίας. Σε κάθε έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζει, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα σε οικισμούς, μετακινήσεις, μεταφορές και παραγωγική δραστηριότητα.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή πλημμυρίζουν συνέχεια οι δρόμοι, αφού δεν υπάρχει τοπικό χωροταξικό, οπότε δεν υπάρχουν και δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων», επισημαίνει στη Voria.gr ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Όπως αναφέρει, όλες οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί λειτουργούν σε συνθήκες πρωτόγονες. «Εκεί πρέπει να γίνει το τοπικό ρυμοτομικό ώστε να πάμε να λύσουμε θέματα έργων υποδομής.

Εν τω μεταξύ, από χθες έχει σημάνει συναγερμός στην Πολιτική Προστασία του δήμου Δέλτα εξαιτίας της υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού. Και σήμερα συνεχίζει να κατεβάζει πολύ νερό ο ποταμός.

Διαβάστε: Συναγερμός στον δήμο Δέλτα – Υπερχείλισε ο Γαλλικός Ποταμός

Από χθες δόθηκε εντολή να κλείσει η επαρχιακή οδός που συνδέει την οδό Πόντου με τη Σίνδο προκειμένου να μην προκληθούν ατυχήματα και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: voria.gr