Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας Θεσσαλίας – Θράκης, στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών και των σωματείων.

«Δυστυχώς η αδιαλλαξία της κυβέρνησης δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Αποδείχτηκε , ότι ο διάλογος που ήθελε, ήταν προσχηματικός, καθώς οι αποφάσεις είχαν παρθεί από νωρίς. Απλά ήθελαν να δείξουν, για τις εντυπώσεις, ότι έχουν καλή διάθεση να συζητήσουν.

Συζήτηση στην οποία όμως δεν αλλάζουν την βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Δηλαδή ξεπούλημα των πάγκων μας, παραχώρηση των θέσεων μας στα μεγάλα συμφέροντα, σταδιακή συρρίκνωση των λαϊκών αγορών ώστε να είναι απόλυτα ελεγχόμενες.

Αυτό θέλουν να κάνουν, αυτή είναι η αποστολή τους.  

Χρέος μας είναι να τους σταματήσουμε. Χρέος μας είναι να δώσουμε τον αγώνα μας.

Ένας αγώνας που δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.  Γιατί αυτοί είναι που κρατάνε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές για πάνω από 90 χρόνια. Και είμαστε σίγουροι, πως σε αυτόν τον αγώνα, θα μας στηρίξουν.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους να συμμετέχουν στην απεργία. Επίσης όλα τα σωματεία να αποφασίσουν από μόνα τους την μορφή των κινητοποιήσεων τους», σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση.

Δωρεάν προϊόντα στη λαϊκή αγορά της Τούμπας

Στη Θεσσαλονίκη οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες του κλάδου θα συγκεντρωθούν στη λαϊκή αγορά της Τούμπας, από τις 7 το πρωί, όπου θα διανείμουν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές, θα τοποθετήσουν στους πάγκους τους μαύρες σημαίες και θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία ως ένδειξη αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial