Θεσσαλονίκη: Αρνητικός σε άνοιγμα της εστίασης ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου

Επιφυλάξεις και για το άνοιγμα των σχολείων

«Είμαι πολύ επιφυλακτικός όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων. Και το άνοιγμα της αγοράς, προσωπικά, με προβληματίζει πάρα πολύ. Βλέποντας τον κόσμο που ξεχύθηκε στα μαγαζιά από τη μια χαίρεσαι γιατί θα πάρουν μια ανάσα οι άνθρωποι της αγοράς και απ΄ την άλλη είσαι πολύ σκεπτικός και λες τί θα γίνει σε 15-20 μέρες άραγε;…»

Τους παραπάνω προβληματισμούς διατύπωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Δρόσος Τσαβλής, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης και τη διάθεση κοινόχρηστων χώρων από το Δήμο Θεσσαλονίκης –που αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- ο κ. Τσαβλής σημείωσε: «Είναι σκέψεις, που με την ιατρική ιδιότητα θα προτιμούσα να μείνουν σκέψεις. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να ανοίξει η εστίαση, όπως επίσης θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς που ανοίγουν τα σχολεία. Επιθυμία μας είναι να μην αδικηθεί καθένας επιχειρηματίας. Και όταν έρθει η ώρα να ανοίξει η εστίαση όλοι οι επιχειρηματίες να είναι ίσοι απέναντι στα μέτρα, τα οποία θα πάρουμε, τα οποία θα είναι οριζόντια και θα είναι ευεργετικά για όλους, όσο δύναται και όσο μπορεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.»

Ερμηνεύοντας τη θετική ψήφο ακόμη και εκείνων των δημοτικών συμβούλων, που εξέφρασαν ενστάσεις για το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους, που επίσης συζητήθηκε χθες, έκανε λόγο για θέμα, που έχει απασχολήσει πολλές διοικήσεις. «Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελείται από παλιούς συμβούλους, από ανθρώπους που έχουν πάρει μέρος σε προηγούμενες διοικήσεις, ήξεραν πολύ καλά, είχαν αυτό το όνειρο και οι ίδιοι, οπότε συμφώνησαν όλοι μαζί ότι πραγματικά χρειάζεται να γίνει αυτή η ανάπλαση της Αριστοτέλους και διαφώνησαν σε μικρές λεπτομέρειες, ανούσιες.»

Ερωτηθείς τέλος, για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ τάχθηκε υπέρ της παραμονής της στο κέντρο, ενώ διερωτήθηκε «από πού προήλθε τώρα αυτή η όψιμη αυτή ανησυχία για να φύγει η ΔΕΘ δυτικά», δεδομένου του γεγονότος, ότι το παρόν σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ προχωρά εδώ και χρόνια με ευρεία συναίνεση, ενώ το κόστος επιστροφής στο παλιό σχέδιο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, είναι δυσβάσταχτο, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

ΠΗΓΗ: typosthes.gr