Θεσσαλονίκη: Χωρίς ρεύμα οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων της Αριστοτέλους!

Αντιμέτωπα με τη διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται τα καταστήματα εστίασης στο πέταλο της πλατείας Αριστοτέλους, ύστερα από καταγγελίες ομάδας πολιτών για παράνομη σύνδεση και χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στους εξωτερικούς τους χώρους, δηλαδή εκτός της οικοδομικής γραμμής και για καλώδια επικίνδυνα για την ασφάλεια των περαστικών που αλλοιώνουν τον ιστορικό χαρακτήρα των κτηρίων.

Για άνιση μεταχείριση που θα τους οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή, τώρα που χρειάζονται περισσότερο τους εξωτερικούς χώρους για να δουλέψουν, κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες εστίασης, στο νότιο πέταλο της Αριστοτέλους και σε κάποια καταστήματα στην οδό Καρόλου Ντηλ.

Οι καταστηματάρχες, μάλιστα ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ, να προχωρήσει στην υπογειοποίηση  των βασικών καλωδίων ηλεκτροδότησης των κτηρίων που χρόνια τώρα κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών.

Ήδη, πάντως, κάποιοι επιχειρηματίες στον άξονα της Αριστοτέλους προχώρησαν σε άλλες λύσεις φωτισμού, με επαναφορτιζόμενα φωτιστικά και επιπλέον θερμάστρες υγραερίου.

Σημειώνεται πως σήμερα πραγματοποιήθηκε αυτοψία του ΔΕΔΔΗΕ στο σημείο, ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει ήδη στην απεγκατάσταση των καλωδίων για φωτιστικά και θερμοπομπούς. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιοι ζητούν μια λύση, καθώς έχουν στοχοποιηθεί 20 καταστήματα εστίασης, την ώρα που το ζήτημα αφορά όλη τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ από την Αριστοτέλους.

Πηγή: typosthes.gr