Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση νοσοκομειακών έξω από το “Ιπποκράτειο” (φωτο & video)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, νοσοκομειακοί γιατροί μέλη της (ΕΝΙΘ), σωματεία και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την πίεση που υφίσταται το δημόσιο σύστημα υγείας, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Το υγειονομικό δυναμικό της πόλης διεκδικεί ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα, δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, καθώς και γενναία χρηματοδότηση του εθνικού συστήματος Υγείας.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα έξω από τις πύλες όλων των νοσοκομείων της πόλης, με τη συμμετοχή διαφόρων σωματείων.

Σπάμε τη σιωπή, μέσα ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενταξη Ιδιωτικών κλινικών, άνοιγμα ΜΕΘ ” αναγράφεται σε ένα από τα πανό των διαδηλωτών.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, Γιάννης Κούτρας δήλωσε: “Μαζί με εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα συμμετέχουμε στην απεργία ενάντια στην επιμονή της κυβέρνησης να μην θωρακίζει το σύστημα υγείας. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, για να υπερασπιστούμε το σύστημα υγείας και τις ζωές μας”.

Ακόμη, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι οι κλινικές covid είναι γεμάτες και όλα τα υπόλοιπα τμήματα των νοσοκομείων υπολειτουργούν φέροντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των ασθενών: “Σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης , οι κλινικές covid είναι γεμάτες, υπάρχει ένα τεράστιο πλήθος ασθενών και αυτό σημαίνει εντατικοποίηση και εξάντληση των εργαζομένων, συνθήκες δύσκολες για τους ασθενείς στα τμήματα covid και διάλυση του υπόλοιπου νοσοκομείου. Όλα τα τμήματα, όλο το υπόλοιπο νοσοκομείο υπολειτουργεί εκτός από τα περιστατικά για covid, πράγμα που σημαίνει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία όλων” .

Τέλος, ο ίδιος χαρακτήρισε τις μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτών σε ιδιωτικές κλινικές μια πρόκληση για όλους: “Είναι μια πρόκληση, η επίταξη σημαίνει στην πράξη, επίταξη δημόσιου τομέα από τον ιδιωτικό με αδρή αποζημίωση, διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται και η ανεπάρκεια του ιδιωτικού συστήματος” όπως ανέφερε.

ΠΗΓΗ: thestival.gr