Αναβάθμισε το portal του – Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά

Συντονισμένος με τις ανάγκες και τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, έχοντας ως προτεραιότητα την καλύτερη και αμεσότερη επικοινωνία με τους δημότες, καθώς και την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου, προχώρησε στην υλοποίηση ενός νέου καινοτόμου Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών και στην αναβάθμιση του υφιστάμενου διαδικτυακού Portal του Δήμου, που θα λειτουργεί στη διεύθυνση http://www.ampelokipi-menemeni.gr/.

Το σημαντικό αυτό έργο, με τίτλο: «Διαλειτουργικότητα Πληροφοριακών Συστημάτων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Χωρικά Ενεργοποιημένοι Μηχανισμοί Εύρεσης/Διάθεσης Δεδομένων», υλοποιείται από τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ02 «Βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών», του Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ. Η επιτυχής υλοποίηση και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ένα ορόσημο για την ψηφιακή στρατηγική του Δήμου και για την ψηφιακή του μετάβαση, καταδεικνύοντας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός προς όφελος των δημοτών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

ampelokipoi2.jpg

Βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά του νέου διαδικτυακού Portal του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι:

Κέντρο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για απομακρυσμένη ψηφιακή διεκπεραίωση αιτημάτων και επικοινωνία με τον Δήμο.

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης για υποβολή ιδεών ή σχολίων και προτάσεων προς τον Δήμο.

Πλατφόρμα προβολής έργων και δράσεων σε χάρτη, όπου ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να δει real time την εκτέλεση των τεχνικών έργων και δράσεων του Δήμου, οικονομικά στοιχεία και να δημοσιεύσει την άποψή του.

Έξυπνος Ψηφιακός Βοηθός, για άμεση ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών, εύκολα και απλά μέσω του facebook messenger.

Παροχή πληροφοριών για τον Δήμο, την πόλη, την ιστορία του, τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τις δραστηριότητες σε ελληνικά και αγγλικά.

Παροχή πληροφοριών για τις υπηρεσίες και διαδικασίες του Δήμου, καθώς και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας.

Παροχή πληροφοριών για τις υπηρεσίες προς τους Δημότες, καθώς και γενικών πληροφοριών για τους επισκέπτες.

Ροή νέων για δελτία τύπου, ανακοινώσεις, συνεδριάσεις και προκηρύξεις.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων ώστε να συγκεντρώνονται όλες οι δραστηριότητες σε ένα σημείο.

Σύγχρονο περιβάλλον ειδικά υλοποιημένο για άτομα με αναπηρία και παράλληλα

Εφαρμογή στο κινητό για άμεση πρόσβαση σε κάθε λειτουργία και υπηρεσία του Δήμου. 

Με τη νέα διαδικτυακή πύλη, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, δεν αναβαθμίζει μόνο την ψηφιακή του παρουσία, αλλά αναδεικνύει την πόλη του, αφού ο κάθε πολίτης και επισκέπτης της πόλης θα μπορεί να έρχεται εύκολα και γρήγορα σε επικοινωνία με τον Δήμο, να αντλεί πληροφοριακό υλικό για σημεία ενδιαφέροντος, υπηρεσίες, καταστήματα, αξιοθέατα κ.α. και δίνει λύσεις πρακτικές για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας περαιτέρω προοπτικές για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη και ενισχύει την κοινωνική συνοχή σε μία απαιτητική περίοδο για την χώρα. Ανάδοχος αυτού του πολυεπίπεδου έργου είναι η Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com).

ampelokipoi3.jpg

ΠΗΓΗ: typosthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial