Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα με μειωμένη κίνηση για το clickaway (φωτο & video)

Στη μέθοδο του click away επιστρέφουν και πάλι από  σήμερα τα καταστήματα του λιανεμπορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Έπειτα απο ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά η Θεσσαλονίκη πέρασε στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής η κίνηση στα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης είναι μικρή αφού οι περισσότεροι κάνουν τη βόλτα τους ή πηγαίνουν στις δουλειές τους.

Έχοντας ωστόσο την εμπειρία από την τελευταία φορά που εφαρμόστηκε το μέτρο, οι περισσότεροι καταστηματάρχες άνοιξαν τα μαγαζιά τους και δέχονται τηλεφωνήματα και παραγγελίες.

Στις εισόδους έχουν τοποθετηθεί εκ νέου οδηγίες για τον τρόπο παραγγελίας και παραλαβής των προϊόντων καθώς και τραπεζάκια με αντισηπτικά, ενώ οι πελάτες θα λαμβάνουν το σχετικό sms όταν τα προϊόντα είναι έτοιμα προς παραλαβή.

“Είναι μια δύσκολη περίοδος, ευτυχώς όμως ο κόσμος έχει συνηθίσει από την προηγούμενη φορά με το click away και εμείς επίσης είμαστε πιο εξοικειωμένοι. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά” δήλωσε η κ. Αναστασιαδου ιδιοκτήτρια καταστήματος εσωρούχων στην οδό Τσιμισκή. 

Σημειώνεται πως τα μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται οτι:

-Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί μόνο με click away και θα κλείνει τα Σαββατοκύριακα.

-Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ και ΟΠΑΠ παραμένουν ανοιχτά αλλά θα είναι κλειστά τα Σαββατοκύριακα.

-Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

– Η λειτουργία των λαϊκών αγορών  αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα.

ΠΗΓΗ: thestival.gr