Το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη αποδείχθηκε κακόγουστη φάρσα. Ο 17χρονος δράστης δεν άργησε να εντοπιστεί…

Φάρσα για βόμβα στο 30ο ΓΕΛ στη Θεσσαλονίκη έκανε 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης. Ο δράστης ήθελε να πιθανότατα να γίνει θέμα συζήτησης στο σχολείο του και τα κατάφερε. Τώρα όμως έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πράξης του. Το μάθημα διακόπηκε, τα παιδιά βγήκαν από το σχολείο και επέστρεψαν όταν ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος έλεγχος.

Όπως προέκυψε, ο ανήλικος κάλεσε χθες το πρωί (16-11-2023) από κινητό τηλέφωνο στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, προειδοποιώντας για δήθεν τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο συγκεκριμένο σχολείο.

Άμεσα εφαρμόστηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο και το σχολείο εκκενώθηκε προληπτικά για να ερευνηθούν οι χώροι από την Αστυνομία, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε βάρος του 17χρονου φαρσέρ σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας.

Πηγή: newsit.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial