Καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δρουν σε διεθνές επίπεδο, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 50 κιλά ηρωίνης και συνελήφθη σημαντικό στέλεχος οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών που προέρχονται από έτερη χώρα.

Πρόκειται για 31χρονο άνδρας ελληνικής καταγωγής, που είχε ως ρόλο την παραλαβή, τη μεταφορά και παράδοση ποσοτήτων ηρωίνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα στην πόλη της Αθήνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (28-02-2021) στα Διόδια Αιγινίου, ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 31χρονος προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος, κατά τον οποίο ο προαναφερόμενoς προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, κάτω από ηλεκτρικό πατίνι και εντός φίλτρου ενεργού άνθρακα που περιέχονταν εντός χάρτινων συσκευασιών, (98) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (51) κιλών και (345) γραμμαρίων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, από δύο (2) οικίες, καθώς και από την κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν, (1) γυάλινο δοχείο που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης και (1) κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του. 

Τέλος, σε βάρος του συλληφθέντα βεβαιώθηκε πρόστιμο από το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης, για παραβίαση των μέτρων που αφορούν στον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial