Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν το άγαλμα του Βενιζέλου (ΦΩΤΟ)

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε χθές σε κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια.

Περίπου 700 άτομα, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, αλλά και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου απ’ όπου πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησαν πορεία στην Εγνατία με μέτωπο ανατολικά.

To μπλοκ των περίπου 200 αναρχικών βρίσκεται μάλιστα πλαισιωμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν ξεκινήσεις η πορεία, άτομα που συμμετέχουν στη συγκέντρωση, βανδάλισαν για ακόμη μία φορά το άγαλμα του Βενιζέλου γράφοντας με σπρέι συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών.

benizelos-vadalismos1.jpg
poreia.jpg
poreia2.jpg
poreia4.jpg

Ενώ η πορεία περνούσε από την οδό Τσιμισκή, συνθήματα έγραψαν άτομα που βγήκαν από την πορεία έξω από μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Η πορεία συνέχισε από την οδό Ιώνος Δραγούμη όπου και χωρίστηκε με τους αριστεριστές να συνεχίζουν προς το Υπουργείο, ενώ αναρχικοί και αντιεξουσιαστές συνέχισαν επί της Εγνατίας μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου όπου και διαλύθηκαν.

321.jpg

«Να κλείσει άμεσα η κόλαση της Μόριας και όλα τα κέντρα κράτησης!Αλληλεγγύη σε όσους ζουν και αγωνίζονται στα κολαστήρια του ελληνικού κράτους! Χαρτιά, σπίτια και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους τους μετανάστες!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της κινητοποίησης.

ΠΗΓΗ: typosthes.gr