Μακάρι αυτή η χρονιά να είναι τόσο δυνατή σαν πυροτέχνημα.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες νιώθω κάπως παράξενα. Είναι οι πρώτες ώρες της νέας χρονιάς και όλοι μας προσπαθούμε να οργανωθούμε και να σταθούμε στα πόδια μας λες και έχει αλλάξει κάτι ριζικό. Είναι αυτή η αίσθηση της νέας χρονιάς που μας οδηγεί σε σκέψεις για το πως μπορούμε όλα να τα κάνουμε καλύτερα. 

Ίσως και οι διαρκείς απολογισμοί για το 2022 ή οι συζητήσεις για το πως θα είναι η νέα χρονιά να με (μας) επηρεάζουν και να συλλογίζομαι διάφορα. Αυτό δεν είναι κακό. Μόνο έτσι εξελίσσεσαι. Βάζεις κάτω τα σωστά και τα λάθη και σχεδιάζεις τα επόμενα σου σχέδια.

Από την άλλη είναι και τα New Years Resolution που ποτέ μου δεν τα συμπάθησα. Αποφάσεις για τη νέα χρονιά που προσθέτουν ένα extra άγχος στην ήδη τρελή ζωή μας. «Κι αν δεν πετύχουν; Αν δεν τα καταφέρω» είναι οι σκέψεις που κάνω και ξέρω πως κάνεις και εσύ κάθε χρονιά που έρχεται.

Βέβαια ποιος ορίζει πως τις τελευταίες μέρες κάθε χρονιάς πρέπει να θέτουμε στόχους για έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτό από μόνο του είναι τόσο αγχωτικό, που με κάνει να το αποφεύγω συστηματικά.

Είναι ωραίο να θέτεις στόχους, να βάζεις υψηλά τον πήχη και να ονειρεύεσαι. Όμως αυτό πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα και όχι εν μία νυκτί να γράψεις στο τετράδιο 100 πράγματα, τα οποία (κατά πάσα πιθανότητα) δεν θα προλάβει να πετύχεις και του χρόνου τέτοια μέρα θα κλαις την μοίρα σου. Αυτό για μένα είναι λάθος.

Πρέπει να μάθουμε καθημερινά να βάζουμε μικρούς και επιτεύξιμους στόχους. Να προσπαθούμε να πετύχουμε πράγματα, τα οποία θα μας πάνε ένα βήμα παραπάνω για να διεκδικήσουμε μεγαλύτερα πράγματα. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε γιατί είναι διαφορετικό να λες “εγώ φέτος θα ξεκινήσω διατροφή για να χάσω τα παραπάνω κιλά που θέλω” και άλλο να πεις “θα ξεκινήσω διατροφή για να χάσω τα πρώτα 5 κιλά που θέλω”. Αν “σπάσουμε” τα όνειρα μας σε πολλά μικρά κομμάτια, μόνο τότε θα καταφέρουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Οπότε το 2023 ας μάθουμε αυτό. Πως είναι ωραίο να ονειρεύεσαι και να δίνεις το 100% για να γίνεις εσύ η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Επίσης είναι ωραίο να αποτυγχάνεις. Καμία μεγάλη επιτυχία δεν ήρθε μόνο με νίκες. Πρέπει να ξέρεις να πέφτεις και μετά να σηκώνεσαι. Τότε θα έχεις πετύχει τα new year resolutions, τα οποία μπορεί να είναι ο,τιδήποτε κάνει εσένα χαρούμενο.

Μακάρι το 2023 να είναι μία δυνατή χρονιά σαν πυροτέχνημα για όλους…

Να βλέπουμε θετικές ειδήσεις, να χαμογελάμε και να ζούμε (γιατί πέρασε πολύς καιρός από τότε που ζούσαμε φυσιολογικά και κάπως μας έλειψε). Καλή χρονιά!

Πηγή: parallaximag.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial