Τζανάκης: «Έως τα Χριστούγεννα 2.500 με 2.700 θανάτους παραπάνω»

Χιλιάδες θανάτους βλέπει μέχρι τον Δεκέμβριο ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης. Εκτίμησε ότι έως τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.500 με 2.700 θανάτους παραπάνω από κορονοϊό.

«Από προσομοιώσεις που έχουμε κάνει στο δικό μας παρατηρητήριο πρέπει να φτάσουμε στο 70 με 75% επί του πληθυσμού» εξήγησε για την ανοσία της αγέλης. «Πρέπει να εμβολιαστούν 1 εκατ. άνθρωποι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται» σημείωσε στον ΣΚΑΪ. «Η χώρα έχει εμβολιαστικό οργανισμό που μπορεί να εμβολιάσει 120.000 ανθρώπους την ήμερα» τόνισε.

«Περίπου το 60% των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι κάτω από το μέσο όρο της Ελλάδας σε εμβολιασμό, κάτω από το 50%. Λόγου χάρη, η Φθιώτιδα στο 49%, ενώ τα Τρίκαλα στο 50,6%» δήλωσε.

Ο εμβολιασμός για ορισμένους δε θα χρειαστεί, θα χάσουν τη ζωή τους

Πρότεινε η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους και να πάνε πόρτα – πόρτα τουλάχιστον στους ηλικιωμένους για να συζητήσουν μαζί τους. Ζήτησε περαιτέρω δραστηριοποίηση της Εκκλησίας λήγω του κύρους και του ρόλου της.

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι εφόσον κάποιοι δεν εμβολιάζονται θα επιλέξει ο ιός τον τρόπο που θα τους εμβολιάσει. Ο εμβολιασμός για ορισμένους δε θα χρειαστεί, διότι θα χάσουν τη ζωή τους. «Υπάρχουν μοναστήρια χωρίς εμβολιασμούς και εναντίον των εμβολιασμών και μπαινοβγαίνει κόσμος» κατήγγειλε μάλιστα.

Ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε ότι είχαμε 23 νεκρούς κατά μέσο όρο σε αυτό το κύμα από 48 κατά μέσο όρο στο προηγούμενο κύμα. Κι αυτό συνέβη χάρη στους εμβολιασμούς.

Πηγή: newsbeast.gr