Σταϊκούρας – «Ελλάδα 2.0»: Χαίρομαι που περιλαμβάνεται στα 12 εθνικά σχέδια που θα εγκριθούν

σταικούρας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το ελληνικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνεται στα 12 εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που αναμένεται να λάβουν την έγκριση του Συμβουλίου.

«Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το NextGenerationEU θα βελτιώσει σημαντικά αυτήν την διαδικασία. Η έγκριση των 12 εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας είναι μια σημαντική συλλογική επιτυχία. Χαίρομαι που το ελληνικό σχέδιο είναι μεταξύ αυτών», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας σήμερα Δευτέρα (12/7), προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ελληνικό σχέδιο είναι ένα «φιλόδοξο σχέδιο» που θα οδηγήσει σε υψηλή ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και θα προσθέσει στη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα.

«Τώρα, η επόμενη πρόκληση είναι η εφαρμογή. Η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή 68 μεταρρυθμίσεων και 106 επενδύσεων, που περιλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο. Θα επιτύχουμε αυτούς τους στόχους», πρόσθεσε, τέλος ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: newsbeast.gr