Λάρισα: 80χρονος Ιερέας ασελγούσε σε 11χρονη!

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε 80χρονος ιερέας στη Λάρισα για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 11χρονης, δίνοντας ανταλλάγματα στην μητέρα της για να συναινεί. Η μητέρα καταδικάστηκε σε 5 χρόνια για συνέργεια, ενώ κατά τη δίκη ο εισαγγελέας επικαλέστηκε μια πρόταση από την κατάθεση της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος «είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει».

Μία ακόμα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά σε βάρος 11χρονης στη Λάρισα, όπου ένας 80χρονος ιερέας έδινε ανταλλάγματα στην μητέρα της για να συναινεί στην ασέλγεια της κόρης της. Ο 80χρονος ιερέας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Στην 30χρονη μητέρα που καταδικάστηκε για συνέργεια, επιβλήθηκαν πέντε χρόνια. Αποδείχτηκε ότι «παρέδιδε» η ίδια το κορίτσι στον ιερέα έναντι υλικών ανταλλαγμάτων.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, βάσει της αγόρευσης του εισαγγελέα της έδρας, ο ιερέας «έδινε ανταλλάγματα προκειμένου η μητέρα να του παραδίδει την 11χρονη. Αυτός με τη σειρά του, ασελγούσε στην ανήλικη. Εκμεταλλεύθηκε την τραγική οικονομική κατάσταση της μητέρας», επεσήμανε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο. «Έδινε ανταλλάγματα προκειμένου η μητέρα να συναινεί και να παραδίδει την 11χρονη στον ιερέα, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη».

«Μας βοηθάει για να με πειράζει»

Ο εισαγγελέας σημείωσε επίσης πως διακρίνεται «μια διάθεση παιδεραστίας» στον κατηγορούμενο ιερέα. Υπογράμμισε μάλιστα με έμφαση πως η ανήλικη «εκφράζει θυμό και αγανάκτηση απέναντι στον κατηγορούμενο». Στη συνέχεια, επικαλέστηκε μια πρόταση από την κατάθεση της ανήλικης. Σύμφωνα με την ίδια, ο κατηγορούμενος «είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει».

Σημειώνεται πως ο ιερέας είχε φυλακιστεί, πρωτόδικα, στη Φυλακή Γρεβενών, ωστόσο αποφυλακίστηκε ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Το υπόλοιπο της ποινής του αναμένεται να το εκτίσει στο σπίτι του σε χωριό της Μαγνησίας.

Πηγή: thepressproject.gr