Η ιατροδικαστική εξέταση στον 17χρονο πρώην κρατούμενο στο κατάστημα κράτησης της Κασσαβέτειας, ο οποίος κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από πέντε συγκρατουμένους του για περίπου 15 ημέρες, ολοκληρώθηκε και πληροφορίες αναφέρουν πως έδειξε επαναλαμβανόμενη διείσδυση, χωρίς όμως χαρακτηριστικές κακώσεις που να αποδεικνύουν βιασμό.

Διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται το magnesianews.gr, ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε κακώσεις ή σημάδια βιασμού, καθώς η εξέταση έγινε αρκετό καιρό μετά την καταγγελία. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ανήλικος δεν έπεσε θύμα βιασμού, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, ωστόσο αναμένεται ίσως να αποδειχτεί από τις ψυχολογικές εξετάσεις και τα ψυχομετρικά τεστ.

Πηγές της ιατροδικαστικής, αναφέρουν ότι ένας βιασμός για να αποδειχθεί απαιτεί ουσιαστικά αφενός γνώση από το θύμα των σωστών διαδικασιών και κατά δεύτερο λόγο, τήρηση από τους ανθρώπους οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία των πρωτοκόλλων, των κατευθυντήριων οδηγιών και των ενδεδειγμένων κινήσεων έτσι ώστε πράγματι να γίνουν τα πάντα σωστά. Στην περίπτωση του 17χρονου δεν υπήρξε καμία διαδικασία απόδειξης του τι συνέβη μέχρι την αποφυλάκισή του.

Ήδη η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του 17χρονου από την Κρήτη, ο οποίος κατήγγειλε τα όσα έζησε στις φυλακές Κασσαβέτειας. Η πρώτη εικόνα είναι ότι τα παιδιά ζούσαν ανά δώδεκα στους θαλάμους και υπάρχουν ερωτήματα όπως το πώς γίνονταν, χωρίς να τον αντιληφθούν οι άλλοι κρατούμενοι στον ίδιο θάλαμο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, λαμβάνονται καταθέσεις των συγκάτοικων στον ίδιο θάλαμο με το θύμα και ζητούνται απαντήσεις γιατί δεν αντέδρασαν όταν οι άλλοι ανήλικοι βασάνιζαν και βίαζαν τον 17χρονο από την Κρήτη.

Ο 17χρονος μπήκε στην Κασσαβέτεια στις 26-09-2022 και αποφυλακίσθηκε στις 17-03-2023, οπότε και άμεσα έκανε την καταγγελία τόσο στη μητέρα όσο και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του 17χρονου, από το πρώτο λεπτό που μπήκε άρχισαν οι ασκήσεις των κυριαρχικών σχέσεων. Τον ξυλοκόπησαν άγρια, του έπαιρναν τα χρήματά του και τον έδερναν. Όταν το παιδί υπέστη έναν σοβαρότατο ξυλοδαρμό και το διαπίστωσαν φύλακες, αναγκαστικά κατήγγειλε το τι του συνέβη. Έκτοτε άρχισε η καθημερινή, ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία, την οποία υπομονετικά ο νεαρός φέρεται να υπέμενε καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, διότι ήξερε ότι αν την καταγγείλει, οι συνέπειες θα ήταν σαφώς επώδυνες.

Το τελευταίο δίμηνο προ της αποφυλάκισής του, «υπέστη κατ’ εξακολούθηση βιασμούς τους οποίους εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του. Κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξετάστηκε από ειδικό παιδοψυχίατρο και από ιατροδικαστή» και πλέον η διερεύνηση του περιστατικού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Διαψεύδει τις καταγγελίες

Ο διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσαβέτειας διαψεύδει τις καταγγελίες περί βιασμού σημειώνοντας πως «πολλές φορές ο συγκεκριμένος κρατούμενος ερχόταν στο γραφείο μου και έκανε συζητήσεις, τόσο με εμένα όσο και με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, αλλά και τον Αρχιφύλακα και σε καμία περίπτωση δεν μας είχε αναφέρει οποιαδήποτε σεξουαλική η σωματική κακοποίησή του».

Πηγή: newsique.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial